Dolar 32,4751
Euro 34,9428
Altın 2.437,44
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 27°C
Az Bulutlu
Mersin
27°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 25°C

Akkuyu Nükleer Santrali ihalesini Mehmet Cengiz kazandı!

Akkuyu Nükleer Santrali ihalesini Mehmet Cengiz kazandı!
8 Nisan 2015 12:09
259
A+
A-

mersin-akkuyu-ihale-cengiz

Söz konusu ihalede dokuz şirket teklif vermişti.

Rusya tarafından Mersin’e yaptırılacak olan Akkuyu Nükleer Santrali’nin deniz hidroteknik yapılarının anahtar teslimi projelendirilmesi ve inşası ihalesini Mehmet Cengiz‘in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı Cengiz İnşaat kazandı.

Akkuyu Nükleer AŞ’den yapılan açıklamada, ihalenin mali değerine yönelik herhangi bir bilgi yer almadı. Söz konusu ihalede dokuz şirket teklif vermişti.

İhale konusu işler arasında Akkuyu Nükleer Santrali’nin limanı ve diğer hidroteknik yapılarının projelendirilmesi ve inşası bulunuyor.

Akkuyu’ya yapılacak toplam maliyeti 20 milyar dolarlık santralin kurulu kapasitesi 4,800 MW olacak.

‘Bu milletin a… koyacağız’

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, yolsuzluk ve rüşvet operasyonun 2. dalgası olan 25 Aralık’ta ‘Bu milletin a… koyacağız’ sözlerinin yer aldığı tapeleriyle gündeme gelmiş ve “O cümlelere baktığımızda elbette çok da hoşuma giden şeyler değil” diyerek ettiği küfürü kabul etmişti.

T24

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.