Dolar 32,5065
Euro 34,9601
Altın 2.434,93
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 27°C
Az Bulutlu
Mersin
27°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 25°C

Aytuğ Atıcı: “AKP Hükümeti Mersinlileri Oyalamaya Devam Ediyor”

Aytuğ Atıcı: “AKP Hükümeti Mersinlileri Oyalamaya Devam Ediyor”
8 Ocak 2016 18:57
293
A+
A-

 aytug-atici-mersin-proje

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, seçim öncesi Mersin’e vaat edilen ancak ne zaman biteceği belli olmayan yatırımları bir kez daha TBMM gündemine taşıyarak Başbakan Yardımcısı Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’a sordu.

Mersin’in vergi ödemede 6’ncı sırada olmasına rağmen, yatırım alma konusunda 24’üncü sırada olduğunu daha önce ifade ettiğini belirten Aytuğ Atıcı, Elvan’a seslenerek “Siz de bir Mersin Milletvekilisiniz ve seçim öncesinde billboardlara çok ciddi şekilde harcamalar yaparak seçildiğiniz takdirde yapacağınız yatırımları bizlere sıraladınız. Bir türlü bizim havaalanımız, Mersin-Antalya yol projemiz ve turizm alanımız bitmiyor.” diyerek projelerin ne zaman tamamlanacağını sordu.

Daha önce defalarca tarih verilerek bitirilemeyen projelerle ilgili Başbakan Yardımcısı Elvan’ın, “herhangi bir aksama yok, çalışmalar devam ediyor” gibi ifadeler kullanmasına rağmen hâlâ net bir tarih verememesini değerlendiren Aytuğ Atıcı, “bugün hükümet yetkilileri projelerin ne zaman biteceği ile ilgili hâlâ net bir tarih veremiyor ve Mersinlileri oyalamaya devam ediyor” dedi.

Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ile Başbakan Yardımcısı arasında soru ve cevaplar 07 Ocak 2016 Perşembe TBMM tutanaklarına aşağıdaki şekilde yansıdı:

BAŞKAN – Sayın Atıcı…
AYTUĞ ATICI (Mersin) – Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.
Sayın Bakan, sizin Mecliste bulunmadığınız dönemlerde birkaç kez sizin gıyabınızda Mersin’e yapılacak olan yatırımları sordum ve Mersin’in vergi ödemede, vergi tahsilatında 6’ncı sırada olduğunu ve yatırım alma konusundaysa 24’üncü sırada olduğunu ifade ettim. Siz de bir Mersin Milletvekilisiniz ve seçim öncesinde billboardlara çok ciddi şekilde harcamalar yaparak Mersin’e seçildiğiniz takdirde yapacağınız yatırımları bizlere sıraladınız. Fakat, daha sonraki aşamalarda bu yatırımlarda çeşitli sorunlar olduğu ifade edildi. Acaba bu sorunlar nereden kaynaklanıyor? Bu sorunlar sizden mi kaynaklanıyor, Maliye Bakanlığından mı kaynaklanıyor, Başbakandan mı kaynaklanıyor? Bir türlü bizim havaalanımız, Mersin-Antalya yol projemiz ve turizm alanımız bitmiyor.

BAŞKAN – Soruları cevaplandırmak üzere, Hükûmet adına Başbakan Yardımcısı Sayın Lütfi Elvan’a söz veriyorum.
Buyurun Sayın Elvan.
BAŞBAKAN YARDIMCISI LÜTFİ ELVAN (MERSİN) – Sayın Başkan, çok teşekkür ediyorum.
Mersin’e yönelik bazı sorular oldu. Birincisi, Mersin’de şu anda söz vermiş olduğumuz projelerin tamamında -herhangi bir aksaklığa meydan vermeden devam eden projeler başta olmak üzere- tüm çalışmalar yürüyor, herhangi bir aksaklığımız söz konusu değil, ancak sayın vekilimizin Çukurova Havalimanına yönelik spesifik olarak sormuş olduğu bu soruda, tek bir başvuru olması nedeniyle, bunun Ulaştırma Bakanlığımız tarafından tekrar gözden geçirilmesine yönelik bir süreç başlatılmıştır; herhâlde bir hafta, on gün içerisinde bunun net cevabını size vereceğim, ama herhangi bir gecikme söz konusu olmayacak, bunun da sözünü buradan vermek istiyorum.
Diğer taraftan Mersin-Antalya yoluna yönelik ise yoğun bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Şu sezonda bile tünel çalışmalarımız yirmi dört saat bazlı olarak devam ediyor, üç vardiya çalışılıyor, herhangi bir aksama söz konusu değil.
Bir diğer soru Mersin’e yapılacak yatırımlarla ilgili yine. Mersin’in özellikle yatırım sıralamasında 24’üncü sırada olduğu ifade edildi. Hâlbuki vergi ödemelerinde çok daha ön sıralarda olduğu söylendi. Tabii, bu 24’üncü sıra tam olarak gerçeği yansıtmıyor çünkü bu sıralama yapılırken özellikle birden fazla ili ilgilendiren projeler “muhtelif projeler” dediğimiz projeleri kapsamıyor ve bu yıldan yıla da değişebiliyor. Bunu da özellikle belirtmek istedim.
Çok teşekkür ediyorum.
BAŞKAN – Teşekkürler Sayın Bakan.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.