Dolar 32,3660
Euro 34,9560
Altın 2.325,42
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 26°C
Açık
Mersin
26°C
Açık
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 22°C

Başkan Genç’ten Engelliler Günü Mesajı

Başkan Genç’ten Engelliler Günü Mesajı
3 Aralık 2015 12:22
264
A+
A-

yenisehir-belediyesi-engelliler-parki

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Toplumu oluşturan tüm bireylere eşit hak ve olanakların sağlanmasının, çağdaş devlet ve çağdaş toplum olmanın gereği olduğuna işaret eden Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim GENÇ:

Türkiye’de nüfusun yüzde 12.29′u yani 8.5 milyon kişi engelli, İhmal ve göz ardı gibi birçok nedenleri içine alan sistemden kaynaklı engellilik olgusuyla karşı karşıya bırakılmış insanlarımızın sorunlarının çözümü noktasında sağlık, eğitim, ulaşım, istihdam ve sosyal haklar gibi sorunlarının çözülmesi ve onlara daha iyi yaşam koşullarının sağlanması ile olanaklıdır. Ayrıca fiziksel yetersizlikleri nedeniyle insanların toplumdan dışlanmalarına yol açan çağ dışı anlayışların terk edilmesi de büyük önem taşımaktadır.

Biz Yenişehir Belediyesi olarak hizmetlerimizin etkili ve somut olabilmesi için sivil toplum örgütleri ve ilgililerin görüşü doğrultusunda İstemihan Talay Caddesi üzerinde bulunan Engelliler parkını yaparak Mersinde ikamet eden tüm engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Ayrıca bölgemizde bulunan okullara, kaldırımlara, parklara engelli rampaları yaparak daha kolay bir sosyal yaşam sürmeleri için ekiplerimizi bu yönde seferber ettik. Önümüzdeki yıllarda da tüm engelli gruplarını kapsayacak olan Engelliler  Merkezini de hayata geçireceğiz.

Dünya Özürlüler Günü’nde tüm yurttaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyor, saygı ve sevgilerimi iletiyorum.”dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.