Dolar 32,3109
Euro 35,0805
Altın 2.279,41
BİST 8.962,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 25°C
Az Bulutlu
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 23°C

CHP Milletvekili Aday Adayları Ön Seçim İstiyor

CHP Milletvekili Aday Adayları Ön Seçim İstiyor
2 Şubat 2015 21:58
223
A+
A-

chp-aday1

Mersin’de 2015 Genel seçimlere girmeyi düşünen CHP milletvekili aday adayları, ön seçim yapılması için il başkanlığına dilekçeyle başvurdu.

İşte o dilekçe;

CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL BAŞKANLIĞINA ANKARA

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin’de %40-50 oy alma potansiyeline her zaman sahiptir. Hem demografik yapımız hem potansiyel sol gücümüz, hem de geçmiş seçim sonuçları bize bunu açıkça göstermektedir.
Ancak yerel seçimde Mersin Büyükşehir belediyesindeki 10 yıllık CHP iktidarını ve kazanacağımızı düşündüğümüz 3-4 ilçede kaybetmemiz, CHP’li üyelerimiz ve oy veren seçmenlerimizi fazlasıyla üzmüş ve moralsiz bırakmıştır.

Mersin’de üç partinin de (CHP, AKP, MHP) oylarının birbirine yakın olduğunu da görmekteyiz. Bu tablodan birinci parti olarak çıkabilmenin, potansiyel gücümüzü harekete geçirmenin ve daha fazla sayıda milletvekili çıkarmanın ön koşulu; partimizin milletvekili adaylarını kontenjansız bir şekilde bütün üyelerin katılımı ile hakim huzurunda ön seçimle belirlemesidir.

Parti içinde uygulanacak ön seçim; partimizin ülkeye demokrasi getirme çabasının bir parçası olarak seçimlerde de kullanacağımız bir argüman olacağı gibi, parti içi demokrasi söylemlerimizin de gerçek olduğunun kanıtı olacak, inandırıcılığımızı arttıracaktır.

Bu demokratik tercih, örgütümüzün ve bütün aday adaylarımızın, ilimiz coğrafyasının tamamına ulaşmalarını sağlayacak, yoğun yaşanan umutsuzluğu umuda dönüştürecek, kendimize olan güven duygularımızı geliştirecektir.

Koşulsuz, kontenjansız tüm üyelerimizin katılımı ile hakim huzurunda ön seçim istiyoruz. Üyelerimize inanıyor ve güveniyor, çıkacak sonuca uyacağımızı ve saygılı olacağımızı taahhüt ediyoruz.

Aşağıda imzası olan Mersin milletvekili aday adayları olarak, partimizin Mersin’deki başarısı için bu son derece önemli, gerekli ve zorunlu talebimizi Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Merkez Yürütme Kurulu, Parti Meclisi ve Parti Kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

Saygılarımızla.

Koşulsuz önseçim isteyen ve dilekçede imzası bulunan aday adayları;
Serdal Kuyucuoğlu, Necmettin İnandıoğlu, Ahmet Yorgun, Hüseyin Özcan, Süha Özen, Nevin Zaimoğlu, Ali Gültekin, Ali Koç, Rıza Turan, Yılmaz Şanlı, Mehmet Çiçek, Seyit Özananar, Hüseyin Çamak, Faruk Mehmet Akar, Sibel Gazi Tabel, Cavidan Demirağ, Hüseyin Yıldırım, Ersin Nas, Yaşar Kılınç, Aytuğ Atıcı, Ayla Oran Erciyas, Alptekin Eser, Saliha Adıcan, Mehmet Saydam

chp-aday2 chp-aday3

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.