Dolar 32,4810
Euro 34,9545
Altın 2.436,94
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 27°C
Az Bulutlu
Mersin
27°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 25°C

CHP PM Üyesi Gaye Usluer Partisinden İstifa Etti

CHP PM Üyesi Gaye Usluer Partisinden İstifa Etti
5 Mayıs 2021 13:02 | Son Güncellenme: 5 Mayıs 2021 13:06
310
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi (PM) ve 26. Dönem Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Usluer, “Bugün itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa ettim. Birlikte yol yürüdüğüm tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Barış, özgürlük, adalet demokrasi mücadelesine vazgeçmeden devam edeceğim” dedi.

İstifasını E-devlet üzerinden gerçekleştiren Prof. Dr. Gaye Usluer, “siyasi parti üyeliğiniz sonlanmıştır” yazılı görseli Twitter hesabından paylaştı.

Muharrem İnce’nin Kuracağı Partiye Mi Katılacak?

Usluer’in istifasıyla birlikte, Muharrem İnce’nin kuracağı partiye katılacağı iddiaları da gündeme geldi. Gaye Usluer, daha CHP’de önce olağanüstü kurultayı toplamak için imza toplayan ekibin içinde aktif olarak yer almıştı.

Parti Meclisi’nde Usluer’in Yerine Mersinli İsim

Parti üyeliğinden istifasıyla birlikte Parti Meclisi üyeliği görevi de son bulacak olan Gaye Usluer’in yerine Parti Meclisi Yedek Listesinde 1. sırada bulunan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz’ın Parti Meclisi’nde görev alması bekleniyor.

Gaye Usluer Kimdir?

Gaye Usluer, 25 Mart 1957’de Eskişehir’de doğdu. Baba adı Seyfettin, anne adı Nezaket’tir.

Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji alanında uzmanlığını aldı. Halen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans eğitimi almaktadır.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde çeşitli idari görevlerde bulundu. 1996 yılında Oxford John Raddcliff Hastanesinde hastane enfeksiyonları konusunda misafir öğretim üyesi olarak çalıştı. Tıp, eğitim ve kadın çalışmaları ile ilgili çok sayıda derneğin üyesi oldu. Bu derneklerde muhtelif dönemlerde başkanlık ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. Avrupa Kemoterapi ve Enfeksiyon Hastalıkları Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulunda üye olarak yer aldı. 100’ün üzerinde ulusal ve uluslararası makale, kitap bölümü yazarlığı, kitap editörlüğü, kongre bildirisi mevcuttur.

İyi düzeyde İngilizce bilen Usluer, evli ve 2 çocuk annesidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.