Dolar 32,3627
Euro 34,9648
Altın 2.326,20
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 26°C
Açık
Mersin
26°C
Açık
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 22°C

İnönü Mahallesi’nde Baz İstasyonuna Tepki

İnönü Mahallesi’nde Baz İstasyonuna Tepki
6 Haziran 2014 14:09
244
A+
A-

mahallelinin_baz_isyani

İnönü Mahallesi sakinleri, sokaklarındaki bir apartmana baz istasyonu kurulacağını öğrenince ayaklandı.

Haber: Abidin Yağmur – Mersin İmece Gazetesi http://www.mersinimecehaber.com/mersin/mahallelinin-baz-isyani-h799.html

Bir GSM şirketinin, İnönü Mahallesi 1403. sokak üzerindeki bir apartmanın çatısına baz istasyonu kurmak için girişimlere başlaması mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Mahalle sakinleri, baz istasyonuna karşı yargıya gitmeye hazırlanıyor.

İnönü Mahallesi 1403. sokak üzerindeki bir apartmanın kat maliklerinin, baz istasyonu kurulması için GSM operatörü şirketle anlaşmaya vardığı söylentisi mahalleyi karıştırdı. Şirket yetkililerinin inceleme yapmak üzere apartmana gelmesiyle gelişmelerden haberdar olan mahalle sakinleri, baz istasyonunun kurulmasını önlemek için girişimlere başladı.

Yenişehir Kaymakamlığı’na ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na başvuran mahalle sakinleri, baz istasyonunun kurulacağı apartman önünde de eylem yaptı.

Mahalle sakinleri adına konuşan Kadir Sefa Genç, apartmandaki tüm kat maliklerinin baz istasyonuna onay vermesi gerektiğini belirterek “Bildiğimiz kadarıyla bazı kat sahipleri onay vermemiş. Apartman karar defterini alıp yargıya başvuracağız” dedi.

Genç, “Mahallemize, burnumuzun dibine baz istasyonu kurulmasına karşı çıkıyoruz. Bunun sağlığa zarar vereceğini 5 yaşındaki çocuklar bile biliyor. Mahallemiz bitişim nizamda. Bütün binalar iç içe. Baz istasyonu kurulursa hepimiz radyasyon tehdidi altında kalacağız. Bu istasyonun kurulmasını önlemek için insani ve yasal tüm haklarımızı kullanacağız. Gerekirse geceler nöbet tutup bu istasyonun kurulmasını önleyeceğiz” dedi.

Abidin Yağmur – Mersin İmece Gazetesi http://www.mersinimecehaber.com/mersin/mahallelinin-baz-isyani-h799.html

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.