Dolar 32,5970
Euro 34,7616
Altın 2.497,65
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 22°C
Az Bulutlu
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 27°C

Kadına Yönelik Şiddeti Önlemek İçin “Anne-Çocuk Eğitimleri” Yaygınlaştırılmalı

Kadına Yönelik Şiddeti Önlemek İçin “Anne-Çocuk Eğitimleri” Yaygınlaştırılmalı
24 Kasım 2015 19:18
230
A+
A-

yenisehir-kent-konseyi-kadin-meclisi

Yenişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ile ilgili mesaj yayımladı.

Kadın Meclisi’nin mesajı şöyle:

Bugün 25 Kasım 2015…
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü…
Şöyle bir düşünelim, geçen yıldan bu yana ne değişti? Ne kadar yol gidebildik, neler yaptık…
Canımız Özgecan’ımız katledileli yaklaşık 9 ay oldu. İsyan ettik, deliye döndük, bağırdık, çağırdık, haykırdık avamız çıktığı kadar. Sonra…
Sonra onlarca canımız, kadınımız daha katledildi, dayak yedi, tecavüze uğradı…
Yani bir şey değişmedi…
Bu sadece ülkemizin mi sorunu? Hayır!
Bugün Kadına Yönelik Şiddete Karşı ULUSLARARASI Mücadele Günü. Yani bu demektir ki tüm Dünya’nın sorunu. Bazı ülkelerde az, bazı ülkelerde çok daha fazla.
Peki ne yapalım?
Bizce bu sorunu yine biz kadınlar çözeriz. Çünkü kadına yönelik şiddeti yapan erkekleri de biz kadınlar yetiştiriyoruz. Tabii ki çoğu zaman farkında olmasalar da, babaların olumsuz katkılarıyla…
Küçücük yaştan itibaren kız çocuklarını namuslarının bekçisi, erkek çocuklarını ASLAN PARÇASI olarak yetiştiriyoruz. Erkek çocukların sünnetini davul zurnalarla ilan ederken, kızların ergenliğini ayıp diye babalarından bile gizliyoruz.
Bakkala ekmek almaya erkek çocuklarını gönderirken, kızlara sofrayı toplama görevi veriyoruz. Bunun gibi farkında olmadan yaptığımız onlarca hata sayabiliriz.
O zaman eğitim – eğitim – eğitim…
Bu konuda AÇEV’in anne-çocuk eğitimlerini çok önemsiyoruz ve böyle eğitimlerin tüm Türkiye’ye devlet eliyle yaygınlaştırılmasını diliyoruz. Okullara ders konulmasını, hamile kadınlara eşleriyle birlikte zorunlu eğitim verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kadınların kendi ayakları üzerinde durabilmesini, maddi olarak erkeklere bağımlı olmamalarını diliyoruz.
Artık sözün bittiği yerdeyiz. Bir an önce eyleme geçmeli, kalıcı çözümler üretmeliyiz. Çok azda olsalar mecliste kadın vekillerimizin, eğer olursa kadın bakanlarımızın bir an önce ‘‘KADIN’’larla ilgili çalışmalar yapmasını istiyoruz.
BİZ KADINLAR İSTERSEK DÜNYAYI SALLARIZ.
El ele verelim,
Gücümüzü gösterelim…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.