Dolar 32,6082
Euro 34,7866
Altın 2.492,14
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 23°C
Az Bulutlu
Mersin
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Kemal Kılıçdaroğlu “Büyük Mersin Mitingi”nde Seslendi: “Mersin Şaha Kalkmış”

3 Haziran 2015 12:44
248
A+
A-

kemal-kilicdaroglu-mersin1

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Büyük Mersin Mitingi”nde Mersinlilerle buluştu.

Duyurulan saatten 1,5 saat geç başlamasına rağmen, “Büyük Mersin Mitingi”ne katılan CHP’liler Tevfik Sırrı Gür Stadı yanındaki miting alanını ve Silifke Caddesi’ni hıncahınç doldurdular. Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Mersinlileri selamlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: “7 Haziran Türkiye ve dünya için çok önemli. Ya baskıcı bir rejimden, adaletsizlikten, yoksulluktan, işsizlikten, üretimsizlikten ya da özgürlükten, demokrasiden, insanlıktan, uygarlıktan, görkemli Türkiye’den yana oy kullanılacak” dedi.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU MERSİN’DE, “ADRES NERESİ? ADRES ALTI OK” DEDİ. 

-“Adres neresi? Adres altı ok, CHP. Bu adresi unutmasın kimse. 7 Haziran’da bu adreste buluşacağız. 7 Haziran’da bu adres, Türkiye’nin kuruluş imzası olacaktır”

-“7 Haziran Türkiye ve dünya için çok önemli. Ya baskıcı bir rejimden, adaletsizlikten, yoksulluktan, işsizlikten, üretimsizlikten ya da özgürlükten, demokrasiden, insanlıktan, uygarlıktan, görkemli Türkiye’den yana oy kullanılacak”

– “11 milyon emekli kardeşime sesleniyorum, bir tek fire bile istemiyorum. ‘Ben böyle yaşamaya razıyım, ben böyle yaşayacağım, hatta aylığım bile fazla geliyor, kesebilir bu hükümet’ diyorsanız ona bir şey diyemem ama ‘Ben geçinemiyorum, bu ülkenin birinci sınıf yurttaşı olmak istiyorum, bayramlarda harçlık veremeyeceğim diye torunumdan kaçmak istemiyorum’ diyorsanız yeriniz ve adresiniz belli. CHP’ye geleceksiniz, oy vereceksiniz. 11 milyon emekli gelecek, CHP’ye oy verecek ve böylece 13 yıllık bir ezberi bozacağız.”

-“Söz verdim, Ramazan ve Kurban bayramında emeklilere 2 maaş ikramiye vereceğim. Hemen propagandaya başladılar, ‘Kılıçdaroğlu, emeklilere verecek ama sadece bir yıl verecek, diğer yıllar vermeyecek. Kesinlikle inanmayın bunlara. Asla doğru değil.”

-“ Yine bir propaganda, efendim ‘Kılıçdaroğlu emeklilere verecek ama Bağ-Kur emeklisi hariç.’ Ya Bağ-Kur emeklisi zaten en düşük emekli aylığını alan kişi. Ona vermeyeceğiz de kime vereceğiz. Buna kesinlikle inanmayın ama ben size bir gerçeği söylüyorum. Sadece emekliler değil, işçi emeklisi, Bağ-Kur emeklisi, tarım sigortası emeklisi, emekli sandığı emeklisi, gazilerimiz, şehit yakınlarımız, dul ve yetimlerimiz, Ramazan ve Kurban bayramında birer aylık ikramiye alacak. Tek istisnası, açık ve net söylüyorum, milletvekili emeklileri bundan yararlanamayacak.”

-“Asgari ücreti bin 500 lira yapacağım dedim, beni iş verenlere şikayet ettiler. Senin dilin yok mu? Dili var ama cesaret edemiyor. Yok ‘dersem oyum düşer’ diyor. ‘En iyisi gideyim ben, işverenlere şikayet edeyim, onlar Kılıçdaroğlu’na saldırsınlar’ diyor. Buradan söylüyorum, Ankara’daki beyler de duysun, Mısır’daki sağır sultan da duysun, asgari ücreti CHP iktidarında bin 500 lira yapacağım”

-“Karşımızda dağınık, bozguna uğramış bir iktidar var. Ne söylediğini bilmiyor. Ne yaptığını bilmiyor. Nasıl çözüm üreteceğini bilmiyor. Kendisi sorun olan bir iktidar, Türkiye’nin sorunlarına çözüm üretemez”

-Ben merak ediyorum, şu Ankara’da oturan beyler nasıl, hangi yüzle milletin karşısına çıkıp da ‘Bize oy verin’ diyorlar. Bir yıl değil, 2 yıl değil, 10 yıl değil, 13 yıldır yönetiyorlar. 17 milyon yoksul. Çıkmış diyorlar ki ‘Oy verin.’ Ne yapacaksın? Oy verdik, 17 milyon yoksulu 20 milyona çıkaracaklar. 20 milyon yoksulu 30 milyona çıkaracaklar. Onlarla aramızda fark var. Onlar yoksulluğu yönetirler, biz yoksulluğu bitiririz. Biz yoksulluk istemiyoruz 21. yüzyılın Türkiye’sinde.”

-“Ankara’da oturan beylerin” çocukları, ailesi, işsizliği, yoksulu, perişanlığı unuttu, sadece ceplerini düşündüler, düşünüyorlar”

KILIÇDAROĞLU MERSİN’DE; “CENNETİN ORTASINA CEHENNEMİ İNŞA ETTİRMEYECEĞİZ”

– “Nükleer santral yapmak istiyorlar, bu nükleer santral orada yapılırsa emin olun Mersin’in tarımı biter. Kimse buradan ürün almaz. Üstelik nasıl yaptıkları belli değil”

-“Nükleere karşı çıkan arkadaşlarım, sözüm söz. Siz de sandığa gideceksiniz. İşçisi, çiftçisi, emeklisi, Mersin’i sevenler, siz de gideceksiniz. Mersin’i, Doğasını, Toroslar’ı, Akdeniz’i, narenciyesini, çileğini, biberini savunuyorum. Diyorum ki nükleerden arınmış bir Türkiye olsun. Türkiye’yi savunuyorum.”

– “Şimdi bozguna uğramışlar, CHP’yi suçluyorlar. Hiçbirisini muhatap almıyorum, hiçbirisine cevap vermiyorum, değmez çünkü”

“Üreten kazanacak, çiftçi kazanacak. Söz verdim, mazotu çiftçi için 1,5 lira yapacağım. Söz, Kılıçdaroğlu sözü. Çatlasalar da patlasalar da vallahi de billahi de 1,5 lira yapacağım. Şimdi ona da itiraz ediyorlar. ‘Nasıl yapacaksın?’ diyorlar. Sen yatlara, gemilere nasıl yapıyorsan aynı şeyi yapacağım”

-“Çiftçiye  verilen mazot desteği 550 milyon lira. Çiftçiden bunun 17 katı vergi alıyorlar, bir katını iade ediyorlar. Ben ne diyorum, vergiyi almayacağım, ne ÖTV’yi ne KDV’yi alacağım. Sadece ve sadece çiftçinin kazanmasını istiyorum. Dışarıdan saman ithal eden, pamuk ithal eden bir Türkiye istemiyorum. Toprağımız, güneşimiz var. İnsanımız, suyumuz var. Her şeyimiz var. Namuslu siyasetimiz eksik, onu da biz 8 Haziran’da getireceğiz inşallah.”

Taşeron işçiliği “çağdaş kölelik” olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, taşeron çalışanlara kadro verileceğini de belirtti. .

-“CHP iktidarında ben o Ankara’daki beyler için ‘devlet nasıl yönetilir’ kursu açacağım. 13 yıldır bu işi beceremediler. Şimdi bozguna uğramışlar, CHP’yi suçluyorlar. Hiçbirisini muhatap almıyorum, hiçbirisine cevap vermiyorum, değmez çünkü. Benim sorunum Ankara’daki beyler değil. Benim sorunum, evinde tencere kaynamayan vatandaşım, benim sorunum işsiz olan vatandaşım. Benim sorunum taşeronda çalışan işçim. Benim sorunum farklı, ben başka bir şey istiyorum. Ben güzel, huzurlu bir Türkiye istiyorum”

-“Açık ve net söylüyorum, Türkiye’ye barışı getirecek olan parti CHP’dir. Bunun dışında hiçbir parti Türkiye’ye barışı getiremez. Neden biliyor musunuz, cumhuriyeti kuran parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Ankara’yı başkent yapan parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Kadınlara seçme ve seçilme hakkını getiren parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Grev hakkını, toplu sözleşme hakkını getiren parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Türkiye’nin en köklü sorununu çözecek olan, bu ülkeye barışı getirecek olan parti de Cumhuriyet Halk Partisi’dir.”

Duyurulan zamandan 1,5 saat geç başlayan miting sırasında havanın kararması üzerine vatandaşlar  cep telefonlarının ışıklarıyla Kılıçdaroğlu’nu,  Kılıçdaroğlu da  eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte mitinge katılanları selamladı. Konuşmasının ardından üzerinde adı yazılı Mersin İdmanyurdu forması hediye edilen Kılıçdaroğlu, partililere çiçek attı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.