Dolar 32,4253
Euro 34,4712
Altın 2.489,78
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 26°C
Açık
Mersin
26°C
Açık
Çar 25°C
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 21°C

LYS Sonrası Bara Eğlenmeye Giden Gençlerin Kavgası Ölüm Getirdi

LYS Sonrası Bara Eğlenmeye Giden Gençlerin Kavgası Ölüm Getirdi
25 Haziran 2014 13:00
203
A+
A-

yagiz-kursat-kivilcim

Mersin’de 18 yaşındaki genç, pazar günü yapılan LYS sonrası arkadaşlarıyla birlikte eğlenmek için gittiği barda, kız meselesi yüzünden çıkan kavgada dövülerek öldürüldü. Ölen gencin organları ailesi tarafından bağışlandı.

Olay 22 Haziran Pazar gecesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan bir barda meydana geldi. Çağdaşkent Anadolu Lisesi’nden bu dönem mezun olan Yağız Kürşat Kıvılcım, pazar günü yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) katıldıktan sonra, akşam da sınav stresini atmak için arkadaşlarıyla birlikte bir bara eğlenmeye gitti. İddiaya göre, bir süre sonra Yağız Kıvılcım’ın yanında bulunan arkadaşı ile bardaki bir başka genç grubu arasında kız meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine taraflar, bar çalışanları tarafından dışarıya çıkarıldı. Burada devam eden kavga sırasında, arkadaşını korumaya çalışan Yağız Kürşat Kıvılcım, 3 kişi tarafından feci şekilde dövüldü. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri, yediği feci dayak sonrası kalbi duran Kıvılcım’ı yeniden hayata döndürerek Mersin Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Yoğun bakımda tedavi gören ve 3 kez kalbi duran Kıvılcım, dün hayata daha fazla tutunamayarak öldü.

Ölen gencin cenazesi, bugün hastane morgundan alınarak Burhan köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazenin morgdan çıkarılışı sırasında anne Emel Kıvılcım’ın feryatları yürekleri dağlarken, acılı kadın, oğlunun tabutuna dokunabilmek için cenaze aracının arkasından koştu. Yağız Kürşat Kıvılcım’ın kız kardeşi Bensu’yu teselli etmek ise yakınlarına düştü.

Bu arada Aydınlıkevler Mahallesi’ndeki evinde taziyeleri kabul eden baba Tevfik Kıvılcım, oğlunun pazar günü sınav stresini atmak için bara gittiğini belirterek, “Olaydan yarım saat önce ben kendisini almak için telefon açmıştım. Bana ’baba biraz daha eğlenelim’ dedi. Sonrasında bir sataşma olmuş, oğlum da ayırmaya çalışırken karşı taraftan 3-5 kişi tarafından darp edilmiş. O sırada kalbi durmuş, çalıştırmışlar. 3 kez kalbi durmuş ve yeniden hayata döndürülmüş” dedi.

Olaya anlam veremediğini ifade eden acılı baba, “Bu durum şimdiki gençlerin her şeyi zirvede yaşamalarıyla alakalı bir durum. Günübirlik yaşıyorlar her şeyi. Sonunu düşünmeden yaşıyorlar. Onların cezalarını çekeceğine inanıyorum. Sanırım cezalarını çekerken neden bunu yaptıklarını düşünürler” diye konuştu.

ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Tevfik Kıvılcım, Allah’ın kendisine sabır vereceğine inandığını söyledi. Çocuğunun organlarını bağışladığını da ifade eden acılı baba, şöyle devam etti: “Tırnaklarına kadar alabilirsiniz dedim. Kime ne lazımsa alsın. Bana çocuğumu kesme şeker büyüklüğünde bile verseniz önemli değil dedim. Ne kadar küçük verirseniz o kadar büyük bir görev yapmışızdır dedim. Hastanedekileri de bu konuda uyardım, organ kaybı olmaması için. Organ bağışı çok önemli bir şey. Yapılması gerekir. Ben kendi organlarımın da bağışlanmasını istedim.”

Çocuğu ile bir arkadaş gibi olduklarını aktaran Tevfik Kıvılcım, onun en büyük hayalinin üniversite sınavını kazanarak matematik bölümünde okumak olduğunu belirtti. Kıvılcım, bir süre sonra sınav sonuçlarının açıklanacağını, belki de oğlunun istediği bu bölümü kazanmış olacağını, bu durumun ise üzüntülerini daha da arttıracağını söyledi.

Öte yandan, Yağız Kürşat Kıvılcım’ın ölümüyle sonuçlanan olayın ardından çalışma yapan polis ekipleri, kavgaya karıştığı belirlenen F.C.Y. (18), H.A. (18) ve A.A. (18) adlı gençleri gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden F.C.Y. tutuklanırken, diğer iki kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KAVGANIN GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Bu arada pazar günü meydana gelen olayla ilgili olarak iş yerine ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Kamera görüntülerine göre, barın önünde devam eden kavga sırasında Yağız Kürşat Kıvılcım, tartıştığı kişiler tarafından feci şekilde dövülerek darp ediliyor.

Aksam.com.tr

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.