Dolar 32,5940
Euro 34,8484
Altın 2.496,68
BİST 9.646,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 22°C
Az Bulutlu
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 27°C

Mersin İdman Yurdu Başkanını Seçiyor

Mersin İdman Yurdu Başkanını Seçiyor
10 Ocak 2016 18:43
271
A+
A-

mersin-idman-yurdu

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Mersin İdman Yurdu’nun eski başkanlarından Hüseyin Çalışkan, kulübün yarın yapılacak olağanüstü genel kurulunda aday olacağını söyledi.

Çalışkan, yaptığı açıklamada, kulübün maddi ve sportif anlamda zor günler geçirdiğini, böyle bir dönemde başkan adaylığının da zor olduğunu belirtti.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile istişarelerde bulunduğunu bildiren Çalışkan, “Takımın gidişatı nedeniyle, ortada bırakılmaması için mecburen başkanlığa ‘evet’ dedik” diye konuştu.

Takımı ligde tutmanın en büyük hedefleri olduğunu belirten Çalışkan, bunun için en az 4 oyuncuyu transfer etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Kulübün, bankalara ve mevcut Başkan Ali Kahramanlı’ya olan borçları nedeniyle transfer çalışmalarının yapılamadığını kaydeden Çalışkan, “Banka borçları bir şekilde halledilebilir ancak Kahramanlı’nın borçlarını ya silmesi ya da ertelemesi gerekiyor, çünkü bundan dolayı transfer yapamıyoruz. Kendisinin takıma çok büyük emekleri var. Kendisinden ricada bulundum. Umarım sorunlar hallolur” dedi.

Mersin İdman Yurdu’nun geleceği için tüm kentin seferber olması gerektiğini vurgulayan Çalışkan, şöyle konuştu:

“Mersin İdman Yurdu’nun kaderi birkaç kişinin eliyle düzelecek değil. El ele verirsek, her şeyimizi ortaya koyarsak belki bir seri yakalanır ve bu girdaptan kurtuluruz. Umutsuz değilim. Bu takım, bu kent hepimizin. Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan başta olmak üzere, kentteki idari amirler, yöneticiler, kent dinamikleri, hep birlikte hareket ederek inşallah sorunları aşacağız.”

Mersin İdman Yurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı ise alacaklarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Alacaklarım zaten daha önce ertelendi, son evrede. Bu ödemeler takımın transferine engel bir borç değil. Zaten ben de kongreye geleceğim. Orada da konuşulur. Takımın geleceği için her zaman mücadele ettim, etmeye de devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Kahramanlı’nın aday olmadığı olağanüstü kongre yarın, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.