Dolar 32,5883
Euro 34,7375
Altın 2.506,53
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 22°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 27°C

Sporla Hayata Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Sporla Hayata Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi
17 Haziran 2014 11:54
254
A+
A-

sporla-hayat-projesi1

“Sodes Sporla Hayata Projesi” Eğitimleri Yenişehir’de bulunan İlk ve Orta Okullarında gerçekleştirildi.

Kalkınma Bakanlığının finanse ettigi Mersin Valiliğinin desteklediği, Yenişehir Kaymakamlığı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün yürüttüğü “Sodes Sporla Hayata Projesi” Kasım ayında yasal olarak başlamış olup, eğitimler ocak ayında başlamıştır.

20 öğrenciye yüzme, 20 öğrenciye tenis, 20 öğrenciye cimnastik branşlarında eğitim verilmiştir. Projenin hedef kitlesi olan 60 öğrenci Çiftlikköy İlköğretim Okulundan, 20 öğrenci Kocavilayet İlkokulundan, 20 öğrenci de Necati Bolkan ve Batıkent İlköğretim Okulundan seçilmiştir. Ögrencilere proje kapsamında spor malzemeleri, spor kıyafetleri ve çeşitli mantık oyunları hediye edilmiştir. Eğitimlerin sonuna geldiğimiz Haziran ayında ise, eğitimlerini aldıkları spor branşlarında mini turnuvalar yapılmış olup, ilk 3 sporculara madalya verilmiştir.

Kaymakam Dr. Mustafa Özarslan yaptığı konuşmasında; “ Projeden faydalanacak çocuklarımızı Akdeniz Oyunları nedeniyle yapılan Tenis, Cimnastik ve Yüzme salonlarımızla da tanıştırdık. Çocuklarımız ve ailelerinin faydalandıkları bu salonları sahiplendirdik. Kullanılmayan, faydalanılmayan hiçbir şey sahiplenilmez. Çocuklarımızı bu salonlara yakın ilkokul öğrencileri dezavantajlılar arasından seçtik. Çocuklarımızı antrenör, tesis, spor malzemeleri ile buluşturacak bir koordinasyon sağlandı. Proje bitimi için yapılan gösteride/mini yarışmalarda çocuklarımızdaki bedii hassasiyeti, temizliği, sıhhati ve yüzlerindeki neşeye şahit oldum. Projede bizi yönlendiren ve 110 bin TL bütçeyi tahsis eden Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu’na çocuklarımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

Projenin son kapanışı olan cimnastik yarışmasına; Yenişehir Kaymakamı Dr . Mustafa Özarslan, Yenişehir Spor İlçe Müdürü İrfan Akar, Proje Koordinatörü Özen Panayır, Tenis antrenörleri Emel Dağkaya, Derya Çetinkaya, Yüzme antrenörleri Ufuk Akbaş, Emine Toros, cimnastik antrenörleri Fatih Düzgün, Ali Cilasun, Çiftlikköy, Kocavilayet, Batıkent ve Necati Bolkan İlköğretim Okulu Müdürleri katıldı.

sporla-hayat-projesi2 sporla-hayat-projesi3 sporla-hayat-projesi4

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.