Dolar 32,5271
Euro 34,8673
Altın 2.484,76
BİST 9.534,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 23°C
Az Bulutlu
Mersin
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Tulumba Bat-Çık Projesi Çalışmaları Devam Ediyor

Tulumba Bat-Çık Projesi Çalışmaları Devam Ediyor
2 Eylül 2015 00:25
240
A+
A-

mersin-buyuksehir-belediyesi-bat-cik-proje

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin trafiğini rahatlatacak ve kilit noktalardaki trafik sorununu çözecek Tulumba Bat- Çık Projesi’ne tüm hızıyla devam ediyor.

Tulumba Köprüsü’nün yıkılmasından sonra kavşakta bulunan TEDAŞ, Aksa Gaz, MESKİ, Telekom ve Süper Online’a ait hatların deplasmanı tamamlandı. İnönü Bulvarı ile GMK Bulvarı’nın kesişme noktasında yapılan Bat-Çık Projesi’nin kazı çalışmalarının yanı sıra Silifke Caddesi’nden batı yönüne ve kuzey yönüne gidecek olan alt geçidin fore kazı çalışmaları ise devam ediyor.

3 Ocak 2015 tarihinde açılması planlanan Tulumba Bat-Çık Projesi sayesinde, bölgedeki trafik sorunu büyük ölçüde rahatlayacak, ışıksız sinyalizasyon sistemi sayesinde ise bölgedeki trafik sorunu giderilecek.

Ayrıca projede GMK üzerinde iki farklı yaya alt geçidi, İnönü Bulvarı üzerinde ise iki farklı yaya üst geçidi planlanarak, yaya güvenliği sağlanacak. Kavşak düzenlemesi tamamlandığında projenin güneydoğu ve kuzeybatı kolu arasında kalan kısımlar yeşil alan olarak düzenlenecek ve kavşak estetik bir görünüm kazanacak.

DİĞER KAVŞAKLARIN YAPIM İHALESİ YOLDA

Mersin Büyükşehir Belediyesi, revize ettiği “Ulaşım Master Planı” ile trafik sorununu kentin her noktasında bütünleşik olarak çözmeyi planlıyor.

3 farklı kavşakta da hayata geçirilecek olan Bat-Çık Projeleri ile Mersin’in kilit noktalarındaki trafik sorunu çözüme kavuşacak.

Okan Merzeci Bulvarı ile Akbelen Bulvarı’nın kesiştiği Mezarlık 1 Kavşağı ile Rıfat Uslu Caddesi ile Akbelen Bulvarı’nın kesiştiği Mezarlık 2 ve Limonluk Kavşakları’na yapılacak olan Bat-Çık projeleriyle Mersin’de trafik büyük oranda rahatlayacak. En geç Kasım, Aralık ayı içerisinde projesi tamamlanacak olan bu kavşaklardan birinin yapım ihalesi de en kısa zamanda gerçekleşecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.