Dolar 32,5883
Euro 34,7375
Altın 2.506,53
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 22°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 27°C

Tuncay Özkan Mersin’de: “Özgürlükte Buluşuyoruz”

Tuncay Özkan Mersin’de: “Özgürlükte Buluşuyoruz”
8 Mayıs 2014 23:40
260
A+
A-

tuncay-ozkan-mersin-imza-gunu

Esaret yıllarından sonra  sevenleriyle bir araya gelen ve “Özgürlükte Buluşuyoruz” diyen Tuncay Özkan, 11 Mayıs Pazar günü Mersin’de okurlarıyla buluşacak.

Gazeteci-Yazar Tuncay Özkan, Ergenekon Davasından 23 Eylül 2008 ‘de tutuklanıp 6 seneye yakın süre boyunca Silivri Cezaevinde bulunmuş, Ergenekon üyeliği nedeniyle 5 Ağustos 2013 günü Silivri’de yapılan yargılamada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan gazeteci Tuncay Özkan , 10 Mart 2014 tarihinde mahkeme kararıyla tahliye edilmişti.

Tuncay Özkan, 11 Mayıs Pazar günü saat 17.00’de PalmCity Kırmızı Kedi Kitabevi’nde okurlarıyla bir araya gelecek.

tuncay-ozkan-otekiler

Tuncay Özkan’ın son roman kitabı “Ötekiler”

Bu romanda geçen olaylar, yerler ve kişiler gerçektir. Olayların tamamı gerçek bir yaşam öyküsünden kurgulanarak romanlaştırılmıştır.

Dersim’in Sığşo Köyü’nde doğdu. Dağlarda devrimci oldu, Şam’da PKK’lı, Elazığ’da itirafçı, Silivri’de Ergenekoncu…

“Terörist Başı” Abdullah Öcalan’ın hevaliydi, yıllarca çatıştığı, düşmanı Genel Kurmay
Başkanı İlker Başbuğ’un “suç ortağı” yapıldı.

Hep “ötekilerin” tarafına düştü.

Dersim dağlarından, Silivri’nin bulutlarına yükselen gerçek bir yaşamın romanı.

Tuncay Özkan, Hüseyin Yanç’ın gözünden dağdaki yaşamı, kadın gerillaların dağlardaki yaşamını, kadınlığın ve aşkın yasaklanışını, yasak aşkları ve sevişmeleri, dağlarda doğan ve terk edilen bebekleri, basılıp yakılan köyleri, bölge insanının gerçeğini anlatıyor.

Savaş hali içinde insanın nasıl vahşileşebileceğini; karşıdaki, düşman, bizden olmayanlarla yani “öteki”lerle yüzleşmenin ve onun da sadece bir insan olduğunu fark etmenin tüm düşmanlık ve savaş duygularını nasıl altüst edeceğini yaşanmış hikâyelerle aktarıyor.

Ötekiler, adı unutturulmaya çalışılan bir entelektüelden çatışmaların ve savaşın içindeki insanlık dramını gözler önüne seren çarpıcı ve ön yargıları yıkacak bir roman.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.