Dolar 32,3712
Euro 34,9854
Altın 2.326,10
BİST 9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 26°C
Açık
Mersin
26°C
Açık
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Yenişehir Belediyesi Fidanlığı Kışa Hazırlanıyor

Yenişehir Belediyesi Fidanlığı Kışa Hazırlanıyor
24 Ekim 2014 12:19
218
A+
A-

yenisehir-fidanlik1

Yenişehir Belediyesi fidanlığı kış aylarında dikilecek olan mevsimlik çiçeklerin üretimini sürdürüyor.

Yenişehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yeşillendirme çalışmalarına kendi fidanlığında, kendi ürettiği bitki ve çiçeklerle devam ediyor.

6.000 m2 alan üzerinde kurulu Yenişehir Belediyesi fidanlığında hummalı bir çalışma var. Kış aylarında parkları ve yeşil alanları renklendirecek olan Menekşe, Şebboy, Lahana, Balıkağzı, Portakal Nergizi, Çin Karanfili gibi kışlık mevsimlik çiçeklerin üretimi hız kazandı. Tohumdan filizlenerek tüpleme ve şaşırtma işlemleri yapılan 30.000 adet mevsimlik çiçek torakla buluşmak için gün sayıyor.

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Çalışmalarımızda daha hızlı ve etkin olmak, talep ve ihtiyaçlara cevap verebilmek için fidanlığımızda üretim miktarını artırmayı, çeşidi çoğaltmayı hedefliyoruz. Sınırlarımız içinde bulunan park ve yeşil alanların vatandaşlarımızca etkin bir şekilde kullanılması bizleri son derece mutlu ediyor, dedi.

yenisehir-fidanlik2

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.