Dolar 32,5811
Euro 34,8042
Altın 2.505,56
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 22°C
Az Bulutlu
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 26°C

Yenişehir Belediyesi’nden 1200 TL Eğitim Yardımı

Yenişehir Belediyesi’nden 1200 TL Eğitim Yardımı
8 Ekim 2019 12:05
544
A+
A-

Yenişehir Belediye Meclisi, üniversite öğrencilerine eğitim yardımını 1200 TL olarak belirledi. Ayrıca 7. Narenciye Festivaline 50 Bin TL destek verileceği açıklandı.

Yenişehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında yapıldı.

Toplantıda, ‘ilçe sınırları içerisinde esnafın korunması için, ulusal marketlerin açılmasıyla ilgili şartların düzenlenmesine’ ilişkin teklif gündeme geldi. Teklif ayrıntılı görüşülmek üzere ilgili komisyonlara gönderildi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, mahalle aralarında sürekli zincir market şubeleri açıldığını, bunun da esnafı zor durumda bıraktığını ifade etti.

Abdullah Özyiğit, “Zincir marketlerin şube açmasına bir sınırlama getirmemiz gerekiyor. Bu hassas bir konu, milli bir konu. Meclisimizin, suyun akışını bir nebze de olsa değiştirebilecek, esnafa nefes aldıracak, esnafın korunması konusunda Mersin’e ve Türkiye’ye örnek olacak bir karar çıkmasını ümit ediyorum” diye konuştu.

ÖĞRENCİ YARDIMI 1200 TL OLACAK, 2 TAKSİTTE ÖDENECEK

Yenişehir Belediye Meclisi’nde, üniversite öğrencilerine verilecek eğitim yardımıyla ilgili komisyon raporları da görüşüldü.
Komisyonlardan gelen raporda eğitim yardımının 1000 TL olarak belirlenmesine karşın Başkan Özyiğit’in teklifiyle miktar 1200 TL’ye çıkarıldı ve eğitim yardımı yapılmasına dair teklif oybirliğiyle kabul edildi.
Yenişehir Belediyesi eğitim yardımı, devlet üniversitelerinde 4 yıllık fakülte kazananlar ile özel üniversitelerde tam burslu olarak 4 yıllık fakülte kazananlara ilk seneye mahsus olarak verilecek. Eğitim yardımından faydalanacak öğrencinin kendisinin ya da ailesinin Yenişehir ilçesinde ikamet etmesi şartı aranacak. Yenişehir Belediyesi’ne bizzat ya da birinci derece yakını aracılığıyla başvurabilecek olan öğrencilerin kazandıkları okula kayıt yaptırdıklarını, Yenişehir’de ikamet ettiklerini belgelemeleri gerekiyor. Başvurular 30 Kasım 2019 günü mesai bitimine kadar yapılacak.

YENİŞEHİR BELEDİYESİ AKADEMİ’Yİ ANLATTI

Meclis toplantısında Yenişehir Akademi ile ilgili bilgi veren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi Akademi’de en çok önemsediğimiz proje Anne Baba Erken Çocukluk Eğitimi. Marmara Üniversitesi işbirliğiyle 6 haftalık eğitim programı hazırladık. Şu an kitapları yazılıyor. Yenişehir Belediyesi Akademi bünyesinde Bebek Kütüphanesi olacak. Bebek dostu belediye olmanın önemli işaretlerinden biri olacak bebek kütüphanesi. Çocuklarımızın ders çalışacakları bir birim olacak. Belediyemiz bünyesinde kreşler oluşturacağız. 3 yaş sonrasında da onlara sahip çıkacağız. Eğitimi maalesef basmakalıp günlük yaşamdan uzak bir şekilde yürütüyoruz. Eğitim boş kalmış. Eğitim alanına mutlaka girmemiz gerekiyor. Asıl hedefimiz bir yüksekokul açmak. Avrupa’da nüfus yaşlanıyor. Biz de ise tam tersi genç fazla ve işsizlik var. İşsizlik yüzde 25’lere çıkmış durumda. Almanya’da işgücü piyasasının ihtiyaçlarına göre burada mesleki eğitim vereceğiz, dil eğitimi vereceğiz ve onların istihdam edilmesini sağlayacağız. Bine yakın Yenişehirli spor kurslarımıza kayıt yaptırdı. İyi sporcuların, şampiyonların, bilim insanların Yenişehir’den yetişmesini istiyoruz. Bunun temellerini şimdiden atıyoruz” dedi.

3 İLÇE BELEDİYESİ İLE KARDEŞ ŞEHİR OLDU

Yenişehir Belediye Meclisi toplantısında belediyenin Malatya’nın Hekimhan, Artvin’in Şavşat ve Adıyaman’ın Pınarbaşı belediyeleri ile kardeş kent olmasına ilişkin teklif de oybirliğiyle kabul edildi.
1 Kasım-3 Kasım 2019 tarihleri arasında yapılacak 7. Mersin Narenciye Festivali’ne 50 bin TL destek verilmesi, Başkan Abdullah Özyiğit’e, miktarı gerektiğinde yüzde 50 oranında artırma yetkisi verilmesi de mecliste oy çokluğuyla kabul edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.