Dolar 32,3109
Euro 35,0805
Altın 2.279,41
BİST 8.962,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 25°C
Az Bulutlu
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 23°C

CHP Mersin Milletvekili Adayı İstifa Etti!

CHP Mersin Milletvekili Adayı İstifa Etti!
9 Nisan 2015 19:45
222
A+
A-

chp-mersin-milletvekili-adayi-istifa-etti

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin 4. sıra Milletvekili Adayı Mustafa Baysan sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan istifa etti.

CHP Genel Merkezi’nin 4. sıra kontenjan adayı olarak belirlediği Gülnarlı İş Adamı Mustafa Baysan geçirdiği kalp krizi sonrası sağlık sorunları nedeniyle milletvekili adaylığından istifa etti. CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit de istifa gelişmesini doğrularken, 4. sıra milletvekili adaylığı için Genel Merkezin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.

mustafa-baysan-chp-mersinMustafa Baysan Nasıl Aday Oldu?

Genel Merkez daha önce 1. ve 4. sıra milletvekili adaylarını kontenjanla belirleyeceğini ilan etmişti. Örgüt denetiminde gerçekleştirilen ön seçimin sonucu ilk 4 sıralama parti tabanı tarafından kabul görmüş ve kontenjan kullanılmaması yönünde Genel Merkeze çağrıda bulunulmuştu. Mersin’in en başarılı milletvekillerinden olan Prof. Dr. Aytuğ Atıcı’nın ön seçimde 3. sırada yer alması nedeniyle CHP Genel Merkezi sadece 4. sırayı kontenjan ataması yaparak, Aytuğ Atıcı’nın da 3. sıra adayı olarak tekrar milletvekili seçilmesinin yolunu açmıştı. Ancak 4. sıra kontenjan adayı olarak Mustafa Baysan’ın belirlenmesi kimi çevrelerce olumlu karşılanırken, bazı çevrelerce de tepki görmüştü. Ayrıca ön seçimde Aytuğ Atıcı’nın ardından sadece 65 oyla 4. olan Serdal Kuyucuoğlu’nun da 5. sıraya gerilemiş olması yıllardır partisine maddi manevi emek harcayan Kuyucuoğlu’na haksızlık yapıldığı şeklinde değerlendirilmişti.

Seçilecek Sırada Kadın Aday Olmayışı Tepki Gördü

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde 1 .sırayı kadın kontenjanı olarak belirleyen CHP’de Mersin’de de 1. sıra olarak kadın adayın belirleneceği algısı oluşmuş, kontenjanın birinin kadın aday olacağına kesin gözüyle bakılmaktaydı. Ancak listelerin açıklanmasıyla birlikte seçilecek yerde kadın milletvekili adayının bulunmayışı başta kadın kolları üyeleri olmak üzere parti tabanında tepki ve üzüntüyle karşılandı.

4. Sıra Kontenjan Adayı Nasıl Belirlenecek?

Mustafa Baysan’ın istifasıyla boşalan 4. sıra milletvekili adaylığına kontenjan adaylarından birinin getirileceği söylenirken İl Başkanı Abdullah Özyiğit’in nasıl bir tutum sergileyeceği ve Genel Merkezin kimi aday olarak belirleneceği merak konusu. Tarsuslu partililer kendi ilçelerinden bir aday belirlenmesini isterken; kadın üyeler de 4. sıraya kadın bir milletvekili adayının atanması yönünde bir beklenti içindeler. Bu nedenle gözler Tarsus’u temsil eden kadın adaylara çevrildi. Diğer yandan eski il başkanlarından tecrübeli siyasetçi Bora Yorulmaz’ın 4. sıra kontenjan adayı olması için bir grubun çalışma yürüttüğü duyuldu.

Kısa süre içinde CHP’nin 4. sıra milletvekili adayı Genel Merkez tarafından belirlenecek. Tercihler kadın adaydan yana mı kullanılacak, yoksa Mersinli kadınlar göz ardı edilerek atama mı yapılacak bekleyip göreceğiz.

MersinAdaylari.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.