Dolar 36,0010
Euro 37,2027
Altın 3.360,98
BİST 9.881,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 13°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
13°C
Hafif Yağmurlu
Pts 12°C
Sal 11°C
Çar 12°C
Per 13°C

CHP Yenişehir İlçe Örgütünden “Sivil Toplumla Birliktelik Projesi”

CHP Yenişehir İlçe Örgütünden “Sivil Toplumla Birliktelik Projesi”
16 Mart 2016 18:10
341
A+
A-

chp-yenisehir-basin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir İlçe Başkanı Hüseyin Özveren ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenledikleri basın açıklaması ile “Sivil Toplumla Birliktelik Projesi”ni tanıttı.

CHP Yenişehir İlçe Başkanı Hüseyin Özveren, açıklamasının başında basına yönelik baskı ve vesayete vurgu yaparak, “Basın, demokratik sistemlerde dördüncü erk olarak anılır,ancak bugün yasama ve yargı gibi yürütmenin ağır vesayeti altında varlık mücadelesi vermektedir. Bugün ülkemizi yöneten siyasi iktidar, yandaşı olmayan basına yaşama şansı vermemekte,gerçekleri kamu oyuyla buluşturmaya çalışan basını her türlü güçle ezmeye boğmaya çalışmaktadır.Üstelik artık  bunu  çok açık bir fütursuzlukla yapmaktadır. Bu koşullarda direnerek, özveri ile kulağımız,gözümüz, sesimiz olmaya çalışan siz değerli basın camiasını bu duygularla takdir ve şükranla selamlıyorum.” dedi.

Ankara’da patlayan BOP projesidir ! Ankara’da patlayan  Çözüm sürecidir! Ankara’da patlayan Suriye Politikasıdır!

Ankara patlamasını ve yaşanan gelişmeleri değerlendiren Özveren,”Türkiye artık güvenliği olmayan, bomba patlamaları ile toplu cinayetlerin, her gün verilen  şehitlerin, kadın cinayetlerinin rutin hale geldiği bir ülke haline gelmiştir.Ülke olarak bir güvenlik zafiyeti içerisindeyiz. Bu durum kendiliğinden gelişmemiştir.Son yıllarda iktidar hırsının sınır aşırı planları, çözüm süreci adı altında teröristlere teslimiyetçi yaklaşımlar, devletin ve ulusun  güvenliğinin,kurumlarının hiçe sayılarak kişiye endeksli sorumsuz politikalar  uygulanması, bugün ülkemizi ve yazık ki başkentimizi teröristlerin  cirit attığı,başkentin kalbinde toplu katliam yapabildiği  bir duruma getirmiştir. Ankara’da patlayan BOP projesidir ! Ankara’da patlayan  Çözüm sürecidir! Ankara’da patlayan Suriye Politikasıdır! Türkiye , büyük bedellerle kurulan  Cumhuriyetin aydınlık yolundan, yurtta sulh, cihanda sulh ilkesinden ayrılmanın bedelini çok ağır bir biçimde ödemektedir. Ülkemizi bu duruma getiren AKP hükümetini istifaya çağırıyorum!” dedi.

“Amacımız paylaşımcı çözümcü bir siyaseti kentimizde ve partimizde etkin kılmaktır.”

 

Proje hakkında bilgi veren CHP Yenişehir İlçe Sivil Toplum Çalışmaları Komite Başkanı Av. Şerife Arıcı Yıldız, “Ülkemiz  ve kentimiz, yaşanan gelişmeler karşısında her geçen gün yaşanmaz hale gelmektedir. Siyasetin genelde katılımcılığı reddeden,kentlerde ise kent bileşenlerini yok sayan, ben bilirimci, ben ne dersem o olur anlayışı refahımızı, huzurumuzu barışımızı,ve en son yaşam hakkımızı tehlikeye düşürmektedir. Bu durumdan yola çıkarak Yenişehir Cumhuriyet Halk partisi olarak kentimizin ve ülkemizin durumunu kent dinamikleri olan sivil toplum kuruluşları ile, meslek odaları sendikalar, hemşehri dernekleri ile birlikte değerlendirerek, bugünden yarınlarımıza bakarak, kentimizin geleceğine ve onu biçimlendirecek politikalara bir ışık tutmak istedik. Bunun ilk adımı olarak ‘’ Yenişehir’i dinliyoruz’’ sloganı ile  ilçemizdeki meslek odalarını ziyarete başladık. Kent ve ülke sorunları  ve çözümleri konusunda onların değerlendirmelerini alıyoruz. Bu aşama bittikten sonra oluşturacağımız bir Yenişehir Platformunda  Geleceğin Yenişehir ve Mersin’ini konuşacağız. Buradan başlattığımız birliktelik, bizlerin daveti ve görüştüğümüz  Meslek odalarının da ortak arzusu ile, onların faaliyet alanlarında proje bazında birlikteliklerle devam edecektir. Amacımız insan için yaptığımız siyaseti insanla yapmak, paylaşımcı çözümcü bir siyaseti kentimizde ve partimizde etkin kılmaktır.”

chp-yenisehir-basin2 chp-yenisehir-basin3 chp-yenisehir-basin4
chp-yenisehir-basin5

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.