Dolar 32,3676
Euro 34,9560
Altın 2.325,34
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 26°C
Açık
Mersin
26°C
Açık
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 22°C

CHP’li Cengiz Gökçel: “AKP Ülkemizin Geleceği Limanlarımızı Sattı, Haberiniz Olsun”

CHP’li Cengiz Gökçel: “AKP Ülkemizin Geleceği Limanlarımızı Sattı, Haberiniz Olsun”
5 Ocak 2022 19:39 | Son Güncellenme: 5 Ocak 2022 19:41
234
A+
A-

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM genel Kurulu’nda görüşülen ve limanların işletme sözleşmesini 49 yıllığına uzatan düzenlemeyi de içeren torba yasa teklifi hakkında konuşarak, “AKP ülkemizin geleceğini sattı haberiniz olsun. Limanlarımızı yandaşlarına peşkeş çektiler, dişimizle tırnağımızla biriktirdiklerimizi batan geminin malları gibi satıyorlar. ” dedi.

CHP’li Cengiz Gökçel TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“LİMANLARIMIZI YANDAŞLARINA PEŞKEŞ ÇEKTİLER”

“Buradan Yüce Türk Milletimize sesleniyorum. AKP az önce kabul edilen maddeyle ülkemizin geleceğini sattı haberiniz olsun. Limanlarımızı yandaşlarına peşkeş çektiler, dişimizle tırnağımızla biriktirdiklerimizi batan geminin malları gibi satıyorlar. Daha bir ay önce getirdikleri kanun teklifini geri çekmişlerdi. Bu kanunda limanların 49 yıllığına kiralarının uzatılması söz konusuydu. Ne oldu da 1 ay içinde geri çektiğiniz teklifi şimdi yeniden getirdiniz buraya? Ne değişti? Siz çıkıp daha önce sözleşmesi yapılmış, 20 yıl 30 yıl ihaleyle kiraya verilmiş limanların kira sürelerini ihalesi 49 yıllığa çıkarmaya çalışıyorsunuz? Ya bu limanlar sizin babanızın malı mı? Kimin malını kime peşkeş çektiniz? 49 yıl ne demek biliyor musunuz? Yarım asır demek. Sizin vicdanınız nasıl kabul ediyor bunu? Allah aşkına çocuklarınızın yüzüne nasıl bakacaksınız? Çocuklarımızın geleceği olan limanları peşkeş çekmeye kalkıyorsunuz. İnsan biraz utanır.”

“68 YAŞINDAKİ BİR İNSAN LİMANLARIMIZI 2066 YILINA KADAR İPOTEK ALTINA ALDIRIYOR”

“Bazı limanların kira süresi ihalesi 2066 yılına ötelenecek, şu an Cumhurbaşkanının yaşı 68. Bu kanunu Cumhurbaşkanı yürütmeyle yetkilendiriliyor, kanundan sonra. 68 yaşındaki bir insan 2066 yılına kadar limanlarımızı ipotek altına aldırıyor. Uyan ey Türk halkı uyan!

“GİDERAYAK YANDAŞLARINIZA MİLLETİN MALINI GASP ETTİRİYORSUNUZ”

“Kira sürelerini neden 49 yıla çıkardığınızı ben söyleyeyim. Yandaşlarınız gittiğinizi görüyor, sizi sıkıştırıyor, bizi unutmayın diyor. Siz de milletin mallarını gasp ettiriyorsunuz. Ama az kaldı merak etmeyin. Bu millet tarihin tozlu raflarına sizi elbette ki gömecek, siz de bunu biliyorsunuz.”

“BURADA KAMU YARARI NEREDE?”

“İhale yapmadan milletin alın terini kime neden pazarlıyorsunuz? Burada kamu yararı nerede? Siz kendi mülkünüzü 49 yıllığına birine kiraya verir misiniz? 50 metrelik 60 metrelik dairenizi 49 yıllığına kiraya verir misiniz? İçinizde kiraya verecek olan varsa ben talibim. “

“BU DÜZENLEMEYİ PUDARCILARINIZLA UYUŞTURUCU BARONLARI MI İSTİYOR?”

“Limanlarımızda son yıllarda yoğun uyuşturucu trafiğine de şahit olmaya başladık. AKP’nin pudra şekerinin kaynağı da bu limanlar. Sizin başka bir derdiniz de bu aslında. Yoksa 5 sene sonrası için bu telaşınız neden? Bu kanunları değiştirmeyi pudracılarınızla uyuşturucu baronları mı istiyor?”

“YATIRIM DİYE ALLAYIP PULLAYIP YANDAŞA PEŞKEŞ ÇEKİYORSUNUZ”

“Mersin Limanından da örnek vermek istiyorum. Mersin Limanı 1962 yılından beri de çalışıyor. Mersin Limanı dünya ticaretini kimi dönemlerde sırtlamış bir liman. Siz ise onu peşkeş çekiyorsunuz. İhaleye çıkmadan limanın kira süresini uzatmaya kalkıyorsunuz. Bunu da yatırım diye allayıp pullayıp bizlere yalan söylüyorsunuz. Liman işletmecisi yeni yatırım yapacak diye milleti kandırmaya çalışıyorsunuz. Mersin’de o liman işletmecisi kentte rekabeti bitirdi. Lojistik sektörü liman işletmecisi yüzünden Mersin’de bitti.

Siz İskenderun Liman İşletmecisi LİMAK üzülmesin, Mersin Liman işletmecisi MPİ üzülmesin diye 9. ve 10. Kalkınma Planında yer alan Mersin Ana Konteyner Aktarma Limanı Projesini ortadan kaldırdınız. Eğer siz bu ülkeyi düşünüyorsanız işte orada proje işte orada yatırım yapacak liman yeri, gelin yatırımı oraya yapın. “

“İKTİDARIMIZDA MERSİN LİMANI DÜNYAYA AÇILAN KAPIMIZ OLACAK”

“Pazartesi günü Mersin’de asrın projesi olan metronun temel atma töreni yapıldı. Aslında bu çok güzel bir alt yapı. iz bölgeyi ticaret merkezi yapmayı düşünüyoruz. Mersin dünyaya açılan kapımız olacak. Bölge illeri Hatay, Gaziantep, Adana, Niğde, Kayseri ve Şanlıurfa oradaki üretilen katma limanı yüksek olan ürünler Mersin Limanı’ndan dünyaya açılacak. Allah nasip ederse Cumhuriyet Halk Partisi yapacak.”

Haber: Gazete Yenişehir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.