Dolar 35,5002
Euro 36,5876
Altın 3.061,01
BİST 9.715,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 18°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
18°C
Parçalı Bulutlu
Çar 18°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 16°C

Mersin Kitap Fuarı İzlenimlerim

4 Aralık 2015 11:55 | Son Güncellenme: 23 Aralık 2019 16:40
701
A+
A-

cevdet-yazar-mersin-kitap-fuari

Mersin Kitap Fuarı İzlenimlerim

Malumunuz, geçen haftanın sonundan beri Yenişehir Fuar Alanında CNR Fuarcılığın Kitap Fuarı etkinliği gerçekleştirilmekte. Tahmininiz üzere ben de kalkıp gittim, Eksiğiyle tamıyla fazlasıyla ilk olan bu kitap fuarının mutlaka devamı gelmeli diye düşündüğümden, ikinci bir yazıyla izlenim aktarmak farz oldu diye düşünüyorum.

Mersinli kitap okumaz (sanki memleketin kalanı yaldır yaldır okuyormuş gibi), fuar alanı şehrin çok dışında, ilgi olmaz v.b. yanlış istihbaratlar sonucu ortaya temkinli bir tablo çıkmış. Fuara gittiğinizde bu temkinliliği anlarsınız zaten. Kimi ya da kimleri okuyorsunuz bilemiyorum, kendinizle bağ kurduğunuz bir yayın evi var mıdır bilemem ama kendi adıma aradığım bazı yayınevlerini bulmuşken, bazıları da yukarı da belirttiğim sebeplerden dolayı gelme gelmeme konusunda tereddüte düşmüşler.

Diğer yandan bazı yayınevi sorumlularının görüşüne göre, katılımın ve fuar satışlarının beklenilenden çok daha iyi olması seneye daha fazla yayıneviyle, kitapla, söyleşi ve hatta yan ürün stantlarının dahi çoğalmasıyla karşılaşacağımızın da göstergesi. Bu sene bile kapanış saatinin 19.00 olarak belirlenmesi bu tereddütün, fakat fuar açıldıktan sonra 20.00 belirlenmesi de bu ilginin sonucudur.

Fuarın kendisinden bahsedecek olursak, beklediğim büyüklükte diyebilirim. 2 salonlu fuarın, ilgiden dolayı seneye belki de 3 salonlu yapılabileceği konuşuluyor, bunu da zaman gösterecek artık. Sizi bilmem ama benim bazı yayınevlerini ve karikatür dergilerini gözlerim aramadı değil. Sanırım Y kuşağının tam da bu noktada bu yayınevleri ve dergilere, neden gelmediniz diye sosyal medya baskısı yapması gerek ki seneye bu ilgiyi hatırlayıp ona göre konuşlanırlar. Belki bir Y kuşağı mensubu değilim ama ben de en azından e-posta kutularına bir kısa mesajla seneye bekleniyorsunuz mesajı atacağım.

Söyleşiler konusunda yine aynı tereddütlerin olması, söyleşileri oldukça zayıf bırakmış. Bir başka mevzuda imza günlerinin çok az sayıda oluşu.  Yine de Atila Taş, Fikri Sağlar, Nedim İnce, Sibel Eraslan ve daha birçok ismi cumartesi; İpek Ongun, Aydın Gürz, Zeynel Özbakır ve daha nicesini de Pazar günü imza günlerinde bulabilirsiniz.

Unutmadan, kendi adıma ilk ziyaretimde iki kitap alarak ayrıldım. Bu hafta sonu bitecek olan fuarın son günlerinde ben de daha detaylı zaman ayırmayı planlıyorum. Hatta CNR Fuar sorumlularıyla olumlu, olumsuz görüşlerimi paylaşıp seneye yapılacak olan fuarın daha çok katılımlı, kitap çeşitli, söyleşili, yayınevi çeşitli olabilmesi için bir katkı sunmayı da düşünüyorum. Unutmayınız ki, Mersin’li olan bizleriz, onlar misafirlerimiz. Buyursunlar seneye daha çok gelsinler…

Cevdet Yılmaz – Mali Müşavir & Serbest Denetçi

ylmzcvdt@gmail.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.