Dolar 32,4621
Euro 34,7984
Altın 2.480,77
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 23°C
Az Bulutlu
Mersin
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 23°C

Mersinli Hemşire: “Biz tedavi ediyoruz onlar kafa kesmeye gidiyor.”

Mersinli Hemşire: “Biz tedavi ediyoruz onlar kafa kesmeye gidiyor.”
18 Eylül 2014 13:01
219
A+
A-

isid-teror

Mersin’de özel bir hastanede hemşire olarak çalışan E.G., “Biz tedavi ediyoruz onlar kafa kesmeye gidiyor. IŞİD militanlarını tedavi etmekten bıktım” diye tepki gösterdi.

Suriye ve Kuzey Irak’ta birçok kanlı eyleme imza atan IŞİD militanlarının Türkiye’deki hastanelerde tedavi edilmesi, bölge illerinde bulunan sağlık çalışanlarını isyan ettirdi. Mersin’deki özel bir hastanede hemşire olarak çalışan E.G. de bunlardan biri. E.G., çalıştığı hastanede tedavi edilen IŞİD militanları ve komutanları ile ilgili tanıklıklarını aktaran bir ihbar mektubu kaleme aldı. Hemşire E.G., güvenlik birimlerine verdiği mektupta vicdanının çok rahatsız olduğunu ifade ediyor ve “IŞİD militanlarını tedavi etmekten bıktım” diyor.

ÖNCE MUHALİF DEDİLER

TBMM ve Emniyet birimlerine gönderilen mektupta E.G. isimli hemşire, Mersin’de özel bir hastanede yıllardır çalıştığını belirtti. Hemşire, bu sağlık kurumunda pek çok yaralı Suriyelinin tedavi gördüğünü bildirdi. Bugüne kadar, tedavi görenlerin kendilerini hep “muhalif” olarak tanıttıklarını vurgulayan E.G., mektubunda yaşadıklarını şöyle anlattı: “Özel …. Hastanesi’nde çalışan bir hemşireyim. Uzun zamandır Suriye’den savaş yaralıları hastanemize tedavi için getiriliyor. Son gelen yaralıların IŞİD askeri olduklarını öğrendim. Bu duruma çok üzüldüm. Bizim insanımız onların elinde esirken bu kişilerin bizim hastanemizde tedavi görmesinden rahatsız oldum. Ve bu kişileri tedavi ettiğim için de büyük bir utanç yaşadım.”

IŞİD KOMUTANI GELDİ

Mektubunda hastanede tedavi edilen IŞİD militanlarının kayıtlara farklı isimlerle geçtiğini ifade eden hemşire, hastane yönetiminin para için IŞİD militanlarını tedavi etmeye devam ettiğini öne sürdü. Ağustos ayı başında bir IŞİD komutanının hastanede tedavi gördüğünü ifade eden hemşire E.G.,mektubunun sonunda şunları yazdı: “7 Ağustos tarihinde hastanemize gelen Muhammet Ali R. isimli IŞİD komutanı, 323 nolu odada kalmış ve tedavi edilmiştir. Adamın birçok koruması da aynı anda hastane çevresinde nöbet tutmuştur. Bu komutan gibi birçok IŞİD yöneticisi ve askeri gelip hastanemizde tedavi görmüştür. Tedavilerinin ardından ise yeniden savaşa dönmüşlerdir. Ben bu kişilere yardım etmek istemiyorum. Sizlerden, bu konuda hastanelerin denetlenmesini istiyorum. Hastanenin sahiplerini ve yöneticilerini de Allah’a havale ediyorum.” HÜSEYİN ÖZAY/ANKARA

Kaynak: TARAF – http://www.taraf.com.tr/haber-hemsire-isidcileri-tedavi-etmekten-bikti-163964/

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.