Dolar 32,6905
Euro 34,8057
Altın 2.506,32
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 22°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 27°C

Mersinli Yazardan Bir Aşk ve “Direniş” Masalı

Mersinli Yazardan Bir Aşk ve “Direniş” Masalı
5 Mart 2014 22:42
265
A+
A-

diren-ask-ali-bolat

31 Mayıs tarihinde başlayıp haftalarca devam eden Gezi Parkı olayları esnasında başlayıp gelişen bir aşkı konu alan #direnAŞK yayımlandı.

En başından itibaren Gezi Parkı direnişine katılmış olan Mersinli yazar Ali Bolat’ın olaylar sırasında şahit olduğu gerçeklerden yola çıkarak yazdığı roman, 35 yaşındaki içine kapanık bir kadın olan Aslı’yla 23 yaşındaki Ufuk’un aşkını anlatırken, bir yandan da yaşanan sürece içeriden bir bakış atıyor. Olgun bir kadınla genç bir adamın aşkına fon olan Gezi Parkı olayları, Aslı’nın kendi içinde bir değişim başlatmasına neden oluyor.

Kitabın konusu kısaca şöyle:

Aslı kocasından boşanmış, ölü bir bebek doğurduğu için ciddi psikolojik sorunlar yaşamış, doğup büyüdüğü şehir ve geçmişiyle travmatik bir ilişkisi olan bir kadındır. En yakın arkadaşı Sibel’in on dokuz yaşındaki oğlu Cem, geçici bir süre Aslı’nın yanında kalacaktır. Tam bu esnada ülkeyi sarsmaya başlayan Gezi Parkı isyanları Aslı’nın hayatını da etkiler. Cem’i korumak adına kendini olayların içine atan Aslı, hem kendi gençliğini hatırlar, hem de yepyeni bir nesille tanışıp bir dönüşüm yaşamaya başlar. Kalbini olaylar sırasında tanıştığı Ufuk’a kaptırınca durum iyice karışır, çünkü Ufuk da Aslı gibi Mersin’de doğup büyümüştür. Olaylar yatışınca yaz tatili için Mersin’e giden Ufuk, Aslı’yı da davet ettiğinde Aslı’nın dünyası altüst olur. Çünkü Aslı’nın geçmişinde yüzleşmekten kaçındığı sırlar vardır. Bir yandan aradaki yaş farkını bir problem olarak gören Aslı, diğer yandan Ufuk’a doğru sürüklenmekten kendini alamıyor.

Geçmişinde ve hatırlamak istemediği sırları arasında bir “Gezi”ye çıkan Aslı’nın bu dönüşümü İstanbul’da başlayıp Mersin’de devam edecek ve Aslı geçmişindeki en büyük yaralarla yüzleşecektir. Bu yaraları, aşkın gücünü de arkasına alarak sarmaya başlayacak ve İstanbul’a bambaşka biri olarak dönecektir.

Bir süre gazetecilik de yapan Ali Bolat’ın “Bu, bir kadının içsel devriminin romanıdır,” diye tanımladığı #direnAŞK, Aslı’nın bakış açısından anlatılıyor. Aslı’nın aşkın gücüyle kalkıştığı kişisel devriminin arka planında Gezi Parkı Olayları’nın gelişimine de ışık tutan Ali Bolat, yaşanan olaylarla ilgili çarpıcı tespitlerde bulunurken, diğer yandan okuyucuyu şiirsel bir yolculuğa davet ediyor.

Yabancı Yayınları tarafından yayımlanan ve son günlerin en çok konuşulan kitaplarından #direnAŞK, yazarın altıncı kitabı olup, birinci baskısı on bin adet olarak yapılmıştır.

TÜM D&R MAĞAZALARI VE KİTABEVLERİNDE…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.