Dolar 32,5075
Euro 34,8116
Altın 2.487,60
BİST 9.559,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 23°C
Az Bulutlu
Mersin
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Müftülük Talimat Verdi, MEB Öğrencileri ve Öğretmenleri Camiye Çağırdı

Müftülük Talimat Verdi, MEB Öğrencileri ve Öğretmenleri Camiye Çağırdı
17 Mart 2016 22:19
254
A+
A-

meb-canakkale-cami-ogrenci-muftuluk

Turan DAL – Evrensel.Net

Mersin’in Yenişehir İlçesi’nde müftülük tarafından Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle camide düzenlenen “Şühedanın izinde huzurda, niyazdayız” başlıklı etkinliğe ilçedeki okulların tüm öğretmen ve öğrencilerinin katılması talimatı verildi. Eğitim-Sen Şube Başkanı, “Okullar inanç yuvaları ve dini kurumlar değildir, müftülük okullara talimat veremez” dedi

Çanakkale Savaşı’nın 101. yıl dönümü nedeniyle Mersin’in Yenişehir İlçesi Müftülüğü’nce Çanakkale’de yaşamını yitirenler için bugün Muğdat Camii’nde gerçekleşecek “Şühedanın izinde huzurda, niyazdayız” adlı programa, ilçedeki okullardan öğretmen ve öğrencilerin katılması talimatı verildi. Müftülük, gönderdiği resmi yazıda camideki programa öğretmen ve öğrencilerin katılımını istedi.

MUŞLU: OKULLAR İNANÇ YUVALARI VE DİNİ KURUMLAR DEĞİLDİR

Evrensel’de yer alan habere göre, müftülüğün etkinliğini milli eğitimle ortaklaştırmanın doğru olmadığını belirten Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, müftülüğün dini etkinlik yapabileceğini, fakat okulların inanç yuvaları ve dini kurumlar olmadığını söyledi.

Muşlu, “Çanakkale’yi elbette anabilirsiniz ama bunu eğitim kurumunun yapması gereken ölçülerde yapmalısınız. Eğer müftülükle birlikte, bunu dini içerikli bir kutlamaya dönüştürürseniz ve buna öğretmen ve öğrencilerin katılımını teşvik etmeye çalışırsanız, bu tamamen siyasal hedefe dönüşür” dedi.

Muşlu, eğitim kurumlarını hiç kimsenin kendi ideolojik argümanları ve siyasal hedefleri çerçevesinde kullanmasına izin vermemek gerektiğini belirtti.

“BÖYLE BİR ZORUNLULUK OLMAZ”

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise konuyla ilgili olarak, “Bir milli eğitim müdürünün ve kaymakamın böyle bir yazı göndermesi, Türkiye’de laik-demokratik sosyal hukuk devletinin bittiği anlamına gelen şer’i düzene doğru yol aldığımızı göstermesi açısından doğru bir yaklaşım değildir” ifadelerini kullandı.

Atıcı, “Hem öğrencileri, hem öğretmenleri böyle bir şeye mecbur etmek, devlet eliyle mecbur kılmak, gelmeyenleri fişlemek, bizim kabul edeceğimiz bir şey değildir. Böyle bir zorunluluk olamaz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.