Dolar 34,2398
Euro 37,6309
Altın 2.920,13
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 29°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
29°C
Parçalı Bulutlu
Pts 29°C
Sal 29°C
Çar 28°C
Per 28°C

Üniversite-Toplum İşbirliğinde İkinci Çalıştay

Üniversite-Toplum İşbirliğinde İkinci Çalıştay
2 Ekim 2014 12:08
226
A+
A-

universite-calistay1

Mersin Üniversitesi tarafından 2013 yılında tamamlanan Üniversite-Kent İşbirliği Eylem Planı projesi kapsamında bir çalıştay daha yapıldı.

Üniversite ile kent dinamiklerini bir araya getiren çalıştayda projenin sonuçları üzerinde konuşuldu ve oluşturulan çalışma gruplarıyla eylem planının çıktıları tartışıldı.

1 Ekim 2014 tarihinde Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde yapılan çalıştaya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş’ın yanı sıra rektör danışmanları Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu ve Prof. Dr. Bahar Tunçtan ile kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve mesleki kuruluşlar ile firmaların temsilcileri ile projede görevli öğretim üyeleri katıldı.

universite-calistay3

Çalıştayda söz alan Prof. Dr. Emekdaş, 2013 yılında tamamlanan Üniversite-Kent İşbirliği Eylem Planı projesinden söz ederek Mersin Üniversitesi olarak kent paydaşlarıyla işbirliği yapmayı ve içinde bulunduğu kente katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Üniversitelerin eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra içinde bulunduğu topluma hizmet alanında da sorumlulukları olduğunu dile getiren Prof. Dr. Emekdaş, yaptıkları akademik değerlendirme çalışmaları sonucunda üniversitenin topluma hizmet uygulamalarında istenilen seviyede olmadığını tespit ettiklerini ve daha sonra bu yönde girişimler başlattıklarını kaydetti.

“Mersin’e dinamizm getirmek adına akademik yaklaşımlar geliştirmek durumundayız” diyen Prof. Dr. Emekdaş, topluma hizmet uygulamaları kapsamında başta ‘Çocuk Üniversitesi’ olmak üzere yürütülen bazı proje ve akademik çalışmalardan söz etti. Yakın zamanda hayata geçirilecek olan Bölgesel İzleme ve Araştırma Merkezi, Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi’nin faaliyetlerinden de bahseden Prof. Dr. Emekdaş, yaptıkları tüm bu çalışmalarla Mersin Üniversitesi’nin kimi platformlarda model olarak gösterildiğinin altını çizdi.

Kurumlar arasında yapılan işbirliklerinin çoğu zaman takibinin yapılmadığını belirten Prof. Dr. Emekdaş, düzenledikleri bu çalıştayla kent dinamikleriyle yaratılan işbirliğinin takibini yapmayı ve bundan sonraki süreçte daha fazla neler yapılabileceğini tartışmayı amaçladıklarını söyledi ve konuklara hitaben şu ifadeleri kullandı: “Mersin Üniversitesi ailesinin akrabaları olan siz dostlarımızın, bugünkü çalıştayda hem üniversitemize hem kentimize hem de çevremizdeki diğer kurum ve kuruluşlara örnek olabilecek fikirler ortaya çıkaracağını düşünüyorum. Katılımlarınız için çok teşekkür ediyorum.”

universite-calistay2

Daha sonra söz alan Proje Teknik Koordinatörü Prof. Dr. Bahar Tunçtan ise, Üniversite-Kent İşbirliği Eylem Planı projesi ile ilgili bilgi verdi ve projenin amaçlarından söz etti. Projenin genel amacını “Mersin Üniversitesi’nin, bulunduğu Mersin ilinin ve bölgenin ölçülebilir etkilerini; yoğunluk, kurumsallık ve sürdürülebilirlik açısından ortaya koymak ve kent bileşenleri ile işbirliği olanaklarının analiz edilerek bölgenin yenilikçi ve girişimci kapasitesini geliştirmesine katkıda bulunmak” olarak ifade eden Prof. Dr. Tunçtan, Mart 2013 tarihinde yapılan Üniversite-Kent İşbirliği Eylem Planı Çalıştayı ve eylem planlarının hazırlanma süreçleri hakkında ayrıntılı bir sunum yaptı.

Prof. Dr. Tunçtan proje sonucunda 8 adet eylem planı hazırlandığını belirterek bu planları şöyle sıraladı: Üniversite-Kent İşbirliği Merkezi kurulması, üniversite tanıtım filminin hazırlanması, iletişim ağının kurulması, üniversite tanıtım etkinliklerinin yapılması, işbirliği, toplantı ve ziyaretlerin düzenlenmesi-protokollerin yapılması, Üniversite-Kent Ofisi kurulması, Kent Araştırma Merkezi kurulması, Proje Destek Programı oluşturulması.

Konuşmaların ardından çalıştaya katılan iş piyasası, kamu kurumları, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı gruplar oluşturuldu. Çalıştay boyunca yapılan grup çalışmalarında bazı eylem planları masaya yatırılarak nelerin yapılabileceği tartışmaya sunuldu. Çalıştay sonunda yapılan genel değerlendirme toplantısında ise grup temsilcileri söz alarak, eylem planları üzerine yaptıkları değerlendirmeleri diğer katılımcılarla paylaştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.