Dolar 39,4640
Euro 45,5801
Altın 4.349,79
BİST 9.311,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 29°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
29°C
Parçalı Bulutlu
Sal 29°C
Çar 30°C
Per 31°C
Cum 30°C

Bilimsel ve Laik Eğitim İçin 13 Şubat’ta Boykot Var!

Bilimsel ve Laik Eğitim İçin 13 Şubat’ta Boykot Var!
12 Şubat 2015 10:04
374
A+
A-

Birleşik Haziran Hareketi oluşumu ve Eğitim-Sen Mersin Şubesi 13 Şubat Cuma günü “Bilimsel ve Laik Eğitim” için okullarda boykot çağrısı ve protesto eylemi düzenleyecek.

Mersin Birleşik Haziran Hareketi Etkinliği
Saat 09.00 : Gençlik Kültür Evi’nde Alternatif Eğitim, Alternatif Müzik, Alternatif Tiyatro (Muğdat Camii Civarı, Gazi Asm Arkası)
Saat 10.30 : Palmiye Mahallesi Alternatif Eğitimi (Piri Reis İÖ Okulu Karşısı)
Saat 12.00 : Gençlik Kültür Evi’nden Forum Avm’ye yürüyüş
Saat 13.00 : Forum Avm önü Alternatif Eğitim Programı

Eğitim-Sen Etkinlik Programı;
Saat 10.30 Forum Mersin AVM’de toplanma ve Cemevi güzergahında yürüyüş.

Birleşik Haziran Hareketi (Haziran) 13 Şubat’ta gerçekleştirilecek Laik ve Bilimsel Eğitim Boykotu için velilere mektup yazdı. 13 Şubat günü AKP iktidarını gerici ve dinsel eğitim politikaları konusunda uyarmak için çocuklarını okula göndermeyeceklerini belirten Haziran, boykotun gerçekleşeceği gün “alternatif dersler, çocuk oyunları ve şenlikler” hazırlanacağını açıkladı.

Velilere, ”Biz, çocukların gözlerindeki kararlılığı, inadı ve umudu sürekli kılabilmek için Bilimsel ve Laik Eğitim İçin Ayaktayız ve BOYKOT’tayız. Ya Siz?” denilen mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Sevgili Veli,

Bir çocuğun gözlerine bakalım. Bir Çocuğun gözlerinde yetişkinlerin görebileceği, çocuğu çocuk yapan üç önemli şey vardır: KARARLILIK, İNATÇILIK VE UMUT.

Kararlılık, inat ve umut daha küçükken bir çocuğun elinden alınırsa onu hayat boyu bekleyen şey güce ve güçlüye itaat etmek olur.Kararlılık, inat ve umut çocuklarımıza sunabileceğimiz bilimsel ve laik eğitimle mümkün olur. Çünkü bir çocuk ancak sorgulayarak, eleştirerek ve şüphe duyarak kararlılığını, inadını ve umudunu koruyabilir.

Biz, çocukların gözlerindeki kararlılığı, inadı ve umudu sürekli kılabilmek için Bilimsel ve Laik Eğitim İçin Ayaktayız ve BOYKOT’tayız. Ya Siz?

13 Şubat’ta iktidarı uyarmak için çocuklarımızı okula göndermiyoruz. O günü çocuklarımıza ayıracağız. Alternatif dersler, çocuk oyunları ve şenliklerle özgür bir geleceğe olan umudumuzu güçlendireceğiz.

Sizleri Bekliyoruz.

Dayanışmayla…”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.