Dolar 43,6381
Euro 51,9679
Altın 7.100,33
BİST 13.787,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 17°C
Çok Bulutlu
Mersin
17°C
Çok Bulutlu
Per 14°C
Cum 14°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Can Dündar’ın “Gözdağı” Belgesel Filmi Yenişehir’de Gösterildi

Can Dündar’ın “Gözdağı” Belgesel Filmi Yenişehir’de Gösterildi
22 Haziran 2014 00:13
540
A+
A-

can-dundar-gozdagi-belgesel-film

CHP Yenişehir İlçe Örgütü ve İlçe Gençlik Kollarının düzenlediği etkinlikte, Can Dündar’ın hazırlamış olduğu Gezi olaylarının 48 saatini konu alan Gözdağı Belgeseli gösterime sunuldu.

Film gösterimi etkinliği çok sayıda partili ve vatandaşın katılımıyla 21 Haziran Cumartesi günü saat 13.00’te Yenişehir Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

chp-yenisehir-gozdagi2

Etkinlik sunumunu gerçekleştiren CHP Yenişehir ilçe Bilişim Sorumlusu Arda Şentürk açılış konuşmasında “Gezi’nin yıl dönümünde yaşananları bir kez daha anımsamak, halkın haksızlıklar karşısında direnişini, örgütlü mücadelesini ve dayanışmasını örnek alarak hayatımızın her alanında uygulayabilmek adına Gezi’de yitirdiğimiz canlarımızı anarak bugün burada etkinliğimizi gerçekleştireceğiz.” dedi.

Gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin adının tek tek anons edilip salondaki katılımcıların “burada” diye haykırmasıyla birlikte; Gezi’de hayatını kaybedenler ve Soma’da maden faciasında yaşamını yitiren maden işçileri anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

chp-yenisehir-gozdagi1

CHP Yenişehir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Öztürk konuşmasında, “Taksim’de yaşanan vahşeti tüm gerçekliğiyle görmemizi sağlayan tarihe geçecek bir belgesel hazırladığı için Sayın Can Dündar’a da buradan teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Öztürk konuşmasına şu şekilde devam etti: “Haziran direnişi sonrası Türkiye’de hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını, sınıf bilinciyle hareket etmemesine, örgütsüz olmasına rağmen kent direnişçilerinin var olduğunu hepimiz gördük. Bunun yanı sıra AKP’de şekillenen sermaye düzenine karşı olan; yurtsever, aydınlanmacı, eşitlikçi bir toplumun mücadelesine de tanık olduk.”

chp-yenisehir-gozdagi5

“Şunu iyi bilmenizi istiyoruz ki bizler artık 90’ların eğlenceci gençliği değiliz. Şimdi Gezi Parkından yeni bir gençlik fışkırıyor. Bizler politik duruşumuzla dayanışma içinde, şiddetten uzak, ileri demokrasi anlayışına uygun çevreci bir duruş sergiliyoruz ve bizler bazı şeyleri değiştirebilmenin kararlılığıyla bu alandan sesleniyoruz. Selam olsun Gezi direnişinde yaşamını yitiren yoldaşlarımıza…”

Açılış konuşmalarının ardından Gözdağı Belgesel filmi gösterildi. Gezi direnişinin 48 saatini işleyerek, Gezi Parkı’nda ve Taksim’de yaşananlardan kesitler sunan belgesel filmde, plastik mermi ve gaz kapsülünün isabet etmesiyle gözünü kaybeden vatandaşlarla yapılan söyleşiye yer verildi. Etkileyici görüntülerin bulunduğu belgesel, izleyicilere duygulu anlar yaşattı.

chp-yenisehir-gozdagi3 chp-yenisehir-gozdagi4 chp-yenisehir-gozdagi6

chp-yenisehir-gozdagi8chp-yenisehir-gozdagi7

gezi-parki-sehitleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.