Dolar 32,3842
Euro 34,7587
Altın 2.412,45
BİST 10.100,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 25°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 22°C
Cts 21°C

CHP’li Aytuğ Atıcı: “Türkiye’nin nükleer santrale ihtiyacı yoktur”

CHP’li Aytuğ Atıcı: “Türkiye’nin nükleer santrale ihtiyacı yoktur”
23 Mayıs 2014 23:38
232
A+
A-

aytug-aticiMersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, bütün milletvekillerini göreve çağırdığını belirterek, “Türkiye’nin nükleer santrale ihtiyacı yoktur. Nükleer santralde bir sızma olduğunda AKP’li, CHP’li, MHP’li, HDP’li, Kürt, Türk, Arap, Sunni, Alevi demeyecektir, herkesi öldürecektir. Gelin bunu partiler üstü bir yaklaşımla ele alalım ve ‘nükleer santrale hayır’ diyelim” dedi.

Atıcı, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Mersin’in Akkuyu bölgesine yapılması planlanan nükleer santral için hazırlanan ÇED raporu konusunda kamu kurum ve kuruluşlarının bildirdikleri görüşlerin halktan gizlendiğini ifade etti.

Atıcı, böyle bir durumun ancak derebeyliklerde olacağını savunarak, “Gerçekleri gizlerseniz bir başka Soma faciası daha yaşarsınız. Eğer Soma’da gerçekler gizlenmeseydi, karbonmonoksit ölçümlerinin gereği yapılsaydı, denetimler iyi yapılsaydı insanlarımız ölmeyeceklerdi. Kaza olabilir ama ölmeyeceklerdi. Şimdi Soma’da bir kömür madenini işletemeyen mantık Mersin’de nükleer santral işletmeye çalışıyor” dedi.

Nükleer santralin hem ekonomik olarak hem de sağlık açısından zararlı olduğunu öne süren Atıcı, şunları kaydetti: “Türkiye’de sen eğer yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji üretemezsen anlarım. Nükleere mecbursun. Ama benim buna ihtiyacım yok. Güneş enerjisi santrali kurabiliyorsun. Gel şu nükleer sevdadan vazgeç. ‘Soma patlayacak’ dedik. AKP bizimle beraber ‘Soma’da araştırma yapıyorum’ deseydi bu facia olmayacaktı. Şimdi söylüyorum nükleerde de bu facia yaşanacak. Amaç zarar olmadan önlem almaktır. Ben buradan AKP’li, MHP’li, HDP’li, CHP’li bütün milletvekillerini göreve çağırıyorum. Türkiye’nin nükleer santrale ihtiyacı yoktur. Nükleer santralde bir sızma olduğunda AKP’li, CHP’li, MHP’li, HDP’li, Kürt, Türk, Arap, Sünni, Alevi demeyecektir, herkesi öldürecektir. Gelin bunu partiler üstü bir yaklaşımla ele alalım ve ‘nükleer santrale hayır’ diyelim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.