Dolar 32,3653
Euro 34,9637
Altın 2.325,37
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 26°C
Açık
Mersin
26°C
Açık
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 22°C

CHP’li Gençler Maden Kazaları ve İşçi Ölümlerine Dur Demek İçin Yürüdü

2 Kasım 2014 22:11
252
A+
A-

chp-genclik-maden-yuruyus1

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Yenişehir Gençlik Kolları üyesi gençler, Ermenek’te 18 maden işçisinin mahsur kalmasına yol açan kaza sonrası maden kazaları ve işçi ölümlerine dikkat çekmek amacıyla meşaleli yürüyüş gerçekleştirdiler.


CHP Ermenek'te Maden İşçisi İçin Yürüdü paylaşan: haberler

2 Kasım 2014 Pazar günü saat 17.00’de Forum Mersin Alışveriş Merkezi meydanında bir araya gelen yaklaşık 300 kişilik CHP’li grup, “İş Kazaları Kader Değil Cinayettir” yazılı pankart açıp, baretler giyerek işçi ölümlerine tepki gösteren sloganlar attı. “İşçi ölümleri kader değildir”, “Soma’dan Ermenek!e katil AKP”, “İşçiler ölüyor sermaye büyüyor”, “Susma haykır taşerona hayır”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganlarıyla işçi ölümlerini ve emek sömürüsünü protesto eden grup, AKP hükümetine ve bakanlara istifa çağrısında bulundular.

Meşaleler ve sloganlar eşliğinde Forum Mersin’den Barış Meydanı’na kadar yürüyüş gerçekleştiren partililere, çevredeki vatandaşlar da alkışlarıyla destekte bulundu. Barış Meydanında bir açıklama yapan CHP Yenişehir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Öztürk, kölelik koşullarının dayatılmasının sonuçlarının acı bir şekilde yaşamaya devam edildiğini belirterek, “Hepimizi derinden sarsan bu katliamlar işçilerin kanından beslenen taşeronlaştırma, sendikasızlaştırma başta olmak üzere çalışma yaşamını gittikçe daha güvensiz hale getiren sistem sürdükçe iş cinayetlerinin devam edeceğini görmekteyiz. Ülkemiz açısından durum oldukça vahimdir. Her gün ortalama 176 iş kazası olmakta, 3 emekçi yaşamını yitirmekte ve 5 emekçi iş kazası sonucu iş göremez hale gelmektedir. Bu nedenle ülkemiz iş kazalarında Avrupa ve dünyada ilk sıralarda ölümlü iş kazalarında ise Avrupa’da birinci, dünyada üçüncü sırada yer almaktadır” diye konuştu.

İş cinayetlerinin kader olmadığını kaydeden Öztürk, “Dayı başlarının daha çok para kazanma hırsıdır, işletmenin emek sömürü ile karlılığını daha fazla artırma hırsıdır. İş cinayetleri engellenebilir yeter ki bilimin ve tekniğin gereği yapılsın. Yeter ki her çalışmanın öznesi insan ve yaşam olsun. Eğer samimiysek hepimize düşen vazife hükümet, sarı sendika ve taşeron arasında kurulmuş olan kirli üçgeni kırmak ve bu katliamların sorumlularının hesabını tek tek sormak olmalıdır” dedi.

Basın açıklamasının ardından partililer olaysız bir şekilde dağıldı.

chp-genclik-maden-yuruyus2 chp-genclik-maden-yuruyus3 chp-genclik-maden-yuruyus4 chp-genclik-maden-yuruyus5chp-genclik-maden-yuruyus6 chp-genclik-maden-yuruyus7 chp-genclik-maden-yuruyus8 chp-genclik-maden-yuruyus9 chp-genclik-maden-yuruyus10

Fotoğraf: Senem BİÇER

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.