Dolar 34,8729
Euro 36,6123
Altın 3.048,70
BİST 10.058,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 18°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
18°C
Parçalı Bulutlu
Per 16°C
Cum 14°C
Cts 15°C
Paz 13°C

Fukuşima Ders Olsun, Enerjimiz Temiz Olsun

Fukuşima Ders Olsun, Enerjimiz Temiz Olsun
22 Mart 2014 12:25
319
A+
A-

mersin-greenpeace-gonulluleri

Adnan Menderes Bulvarı sahil yolundaki Barış Meydanı’nda bir araya gelen Greenpeace gönüllüleri, Fukuşima’nın yıl dönümünde gerçekleştirmeyi planladıkları ancak Berkin Elvan’ın ölümü nedeni ile erteledikleri etkinliklerinde; Güneş enerjisi ile çalışan ve üzerinde  ‘Fukuşima ders olsun, enerjimiz temiz olsun’ yazan ışıklı tabela kurdular.

Greenpeace gönüllüleri, Japonya’da gerçekleşen depremin ardından meydana gelen Fukuşima nükleer felaketinin 3. yıl dönümünü hatırlatmak amacıyla Barış Meydanı’nda solar enerji panelleriyle çalışan ve üstünde ‘Fukuşima ders olsun, enerjimiz temiz olsun’ yazılı ışıklı tabelayı kurdu.

Etkinlikte kurulan solar enerji paneliyle ilgili bilgi veren Greenpeace Mersin gönüllülerinden Semih İğneci, “Greenpeace Mersin temiz enerjiye dikkat çekmek için solar enerji panellerini Barış Meydanı’na kurdu. Solar enerji dünyada geleceğin enerjisi olarak tarif edilen bir enerji sistemi. Solar enerji solar panellerle elde ediliyor. Ancak bakın güneşle değil ışıkla çalışır. İki panel 12 voltluk aküleri doldurur. 12 voltluk akülerden aldığımız enerjiyi 220 volta yükselterek evimizde ya da iş yerimizde, fabrikamızda her şeyde kullanabiliriz. Maliyeti nükleer enerjinin yanında neredeyse oyuncak gibi kalır. Bu kadar iyi bir enerjiyi tercih etmemiz bizim ve gelecekteki çocuklarımız, torunlarımız için çok daha iyi bir imkan sağlar” dedi.

Greenpeace Mersin Yerel Koordinatörü Cem Kapukaya ise, Fukuşima’da yaşanan felaketin üzerinden 3 yıl geçtiğini hatırlatarak, “Hala etrafa radyasyon yayılmaya, insanlar evlerinden uzak yaşamaya devam ediyor. 160 binin üzerinde insan evlerini terk etmek zorunda kaldı ve nükleer endüstri gerekli tazminatları vermedi. Felaketin ardından binlerce çocuk, ömürleri boyunca maruz kalacakları radyasyona çok kısa bir sürede maruz kaldı. Rüzgar ve güneş potansiyeli açısından Avrupa’da bir numara olan Türkiye’de böylesi riskli bir yatırıma girilmesi anlaşılır gibi değil. Ömrü yaklaşık 40 yıl olan bir nükleer santralin etkileri milyonlarca yıl devam ediyor. Nükleer santral, çocukların ve gelecek nesillerin geleceğiyle oynanan bir kumar” diye konuştu.

mersin-nukleer-santral

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.