Dolar 32,3580
Euro 34,6917
Altın 2.383,59
BİST 10.188,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 24°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
24°C
Hafif Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C

İstihdam Fuarında Taşeron İşçilerden Eylem

İstihdam Fuarında Taşeron İşçilerden Eylem
15 Ekim 2014 17:17
225
A+
A-

istihdam-fuari-eylem

İmece Haber Merkezi-Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde sözleşmesi biten firmalarla sözleşme yenilememesi nedeniyle işsiz kalan taşeron işçiler, “Bu fuarda iş var” sloganıyla hayata geçen 4. Mersin İstihdam Fuarı’nda eylem yaptı. Pankart açarak Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı protesto eden işçiler, polis tarafından fuara alınmadı.

Salona girmelerine izin verilmedi

Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) tarafından düzenlenen 4. Mersin İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın açılışına işçilerin eylemi damga vurdu. Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen fuarda, salonda açılış töreninin gerçekleştirildiği esnada fuarın girişine gelerek pankart açan DİSK Genel-İş Sendikası Mersin Şubesi üyesi çok sayıda işçi, slogan atarak Başkan Burhanettin Kocamaz’a tepkilerini dile getirdi. İşçilerin önü Sergi Sarayı’nın bahçesinde açılan standın yanında kesildi. Olay yerine çok sayıda Çevik kuvvet polisi ve TOMA araçları geldi.

“Kölelik sistemi istemiyoruz”

İşsiz kalan taşeron işçiler, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz dışarıya çıktıkları esnada alkışlar, ıslık ve sloganlarla seslerini duyurmaya çalıştı. Bu esnada fuara gelen bazı kişilerde işçilere destek olmak amacıyla işçilerin yanına geldi. İşçiler adına bir açıklama yapan Genel İş Sendikası Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı Güleryüz, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan ve 30 Eylül 2014 tarihi itibariyle işten atılan bin üzerinde DİSK Genel-İş üyesi işçi olduğunu aktardı. İşten atılan işçilerin derhal işe başlatılmalarını istediklerini ifade eden Güleryüz, “2014 yılında kölelik sistemi istemiyoruz. Herkes ekmeğini, işini, aşını istiyor. Biz bugün görmek istemeyen gözlere, duymak istemeyen kulaklara bu sorunumuzu duyurmak ve göstermek için buradayız. Bu sorun sadece bu taşeron şirketlerinde çalışan işçilerin sorunu değil. Bu sorun, başta mülki amirimiz Sayın valinin, büyükşehir belediye başkanı ve bütün belediye yönetimlerinin sorunudur. Bu sorunun derhal çözülmesini istiyoruz, bu işçilerin işe başlatılmasını, evine ekmeğini, aşını götürmesini istiyoruz. Bütün Mersin kamuoyuna DİSK Genel-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu adına saygılarımızı, sevgilerimizi sunuyoruz ve bu mücadelemizi işçi arkadaşlarımız işe alınıncaya kadar devam ettireceğimizi, eylemlerimizin süreceğini Mersin kamuoyuna buradan ilan ediyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından bir süre daha slogan atan taşeron işçiler, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: http://www.mersinimecehaber.com/mersin/bu-fuarda-eylem-var-h2033.html

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.