Dolar 50,0457
Euro 56,4575
Altın 6.657,05
BİST 11.478,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 22°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
22°C
Hafif Yağmurlu
Per 21°C
Cum 20°C
Cts 19°C
Paz 16°C

Aytuğ Atıcı: “Egemenlik Milletten Alınıp Bir Tek Kişiye Verilmek İsteniyor”

Aytuğ Atıcı: “Egemenlik Milletten Alınıp Bir Tek Kişiye Verilmek İsteniyor”
REKLAM ALANI
01.02.2017 08:28
1

CHP Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Referandum çalışmaları kapsamında Yenişehir’in Emirler, Karahacılı, Uzunkaş ve Değirmençay Köylerini ziyaret etti.

Yapılması planlanan referandumda neden “hayır” diyeceklerini anlatan Aytuğ Atıcı, yapılacak referandumun bir rejim değişikliği olduğunu söyledi.

Vatandaşların sorunlarıyla da ilgilenen Aytuğ Atıcı’nın, hiçbir siyasi partiyi eleştirmeden soruları yanıtlaması dikkatleri çekti. Atıcı, amaçlarının Cumhuriyeti korumak olduğunu söyleyerek, “geçmişte egemenlik ve yetki padişahtaydı, kurtuluş savaşından sonra Devlet yönetimi ile ilgili tüm yetkiler padişahtan alarak millete verilmiştir, ancak şimdi bu yetki yeniden bir tek kişiye verilmek isteniyor” dedi.

ARA REKLAM ALANI

Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Yenişehir çalışmasının ertesi gününde Anamur ilçesinde muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Atıcı, Anamur Muhtarlar Derneğinde muhtarlarla bir araya gelerek, “550 kişilik TBMM’de iradeyi milletvekillerinden alıp bir kişiye teslim etmek saltanata özenmektir. İnsanoğlu her zaman yanılabilir. 550 kişinin yanılmasıyla bir kişinin yanılması aynı olamaz. Devlet deneme tahtası değildir” dedi.

Kanaat önderlerini iş yerlerinde ziyaret eden Aytuğ Atıcı, “Başkanlık uğruna ülke felakete sürükleniyor. Bu iş parti işi değil. Memleketini seven herkes elini taşın altına koymalıdır” dedi. Anamur’un Alataş Köyüne de giden Atıcı, vatandaşlarla gece geç saatlere kadar sohbet etti. Cumhuriyeti kolay kazanmadıklarını belirterek, “kimsenin kişisel hırsına ülkemizi teslim etmeyelim” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı’nın programlarını, Çarşamba günü Bozyazı, Perşembe günü Aydıncık ilçelerinde sürdüreceği söyledi söylendi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.