“Bi Dünya Öğrenci” Mersin’de Buluşuyor
103 ülkeden 55 bin misafir öğrenci Türkiye ile kucaklaşıyor. UDEF (Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu) ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği 7. Uluslararası Öğrenci Buluşmasının Mersin ayağı, 10-12 Mayıs tarihleri arasında Barış Meydanı’nda gerçekleşecek.
10-12 Mayıs tarihlerinde İstanbul Eminönü Meydanı’nda başlayacak olan 7. Uluslararası Öğrenci Buluşması, aynı anda Edirne, Çanakkale, İzmir, Kütahya, Afyon, Isparta, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Eskişehir, Ankara, Kayseri, Adana, Mersin, Konya, Samsun, Trabzon, Van ve Gaziantep başta olmak üzere 20 farklı şehrin en önemli meydanlarında 103 katılımcı ülkeyle birlikte kendi kültürlerini yansıtan eşyaları, yerel kıyafetleri tanıtacak, yerel yiyecek ve içeceklerinden ikramlar yapacak ve 160 farklı etkinlik ile beraber sahne gösterilerinde bulunacaklar.1 Milyon ziyaretçinin beklendiği programa 3 Milyon hediye dağıtımı yapılacak.
Uluslararası Öğrenci Buluşmaları; bu yıl Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Başbakanlık TİKA, Türk Hava Yolları, İHH İnsani Yardım Vakfı, Yunus Emre Enstitüsü, Albaraka destekleriyle organize ediliyor.
