Dolar 45,0645
Euro 52,9777
Altın 6.652,97
BİST 14.329,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
17°C
Parçalı Bulutlu
Çar 18°C
Per 16°C
Cum 11°C
Cts 14°C

Yazar Nursel Duruel Mersin Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Yazar Nursel Duruel Mersin Üniversitesi’ne Konuk Oldu
REKLAM ALANI
13.12.2019 16:23
491

Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü ile Kültür ve Edebiyat Topluluğu işbirliğinde “Edebiyatımıza Yön Verenler” söyleşisi düzenlendi.

Söyleşide Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nca bu yıl 13.’sü düzenlenen Mersin Kenti Edebiyat Ödülü’ne layık görülen yazar Nursel Duruel öğrencilerle bir araya geldi.

ARA REKLAM ALANI

12 Aralık Perşembe günü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi A Salonunda düzenlenen etkinliğe Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Murat Gizir, İletişim Fakültesi Dekanı ve Nursel Duruel’in kızı Prof. Senem Duruel Erkılıç, şair Celal Soycan ve Mersin Kenti Edebiyat Ödülü Değerlendirme Kurulu’nun diğer üyeleri, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci ve edebiyat sever katıldı.

Söyleşi öncesinde bir konuşma yapan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Murat Gizir, ”13. Mersin Kenti Edebiyat Ödülünü alan ve aramızda olması sebebiyle bizi onurlandıran Sayın Nursel Duruel’e, etkinliğimize katılan Prof. Mehmet Zaman Saçlıoğlu ve Mersin Kenti Edebiyat Kurul Üyelerine ayrıca desteklerinden dolayı başta Mersin Sanayi ve Ticaret Odası (MTSO) olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

Moderatörlüğünü Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü Başkanı Prof.Dr. Cemal Sakallı’nın yaptığı söyleşide yazar Nursel Duruel çocukken okuduğu kitaplarla hayal dünyasının zenginleştiğini ve edebiyata merakının arttığını, lise yıllarında ise yazmaya başladığını ifade etti.

Farklı türlerde çok sayıda eseri edebiyatımıza kazandıran Duruel, bu  eserler arasında kendisi için ilk sırada öykünün yer aldığını vurguladı. Duruel uzun yıllar TRT İstanbul Radyosu’nda yazdığı radyo program metinlerinin çok değişik teknikleri kullanmaya elverişli olması nedeniyle kendisine farklı türlerde yazabilme becerisi kazandırdığına işaret etti. Okumanın sonsuz bir eylem olduğunu, edebi beğenininse zaman içerisinde oluştuğunu söyleyen Nursel Duruel, öykü ve roman dışında halk şairlerini özellikle de Yunus Emre’yi okumaktan büyük zevk duyduğu dile getirdi. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Duruel, yazma becerisini geliştirmenin çok okumaktan geçtiğinin altını çizdi.

Söyleşide Duruel’in “Geyikler, Annem ve Almanya” ve “Yazılı Kaya” gibi öykü kitaplarının Türk edebiyatında önemli bir iz bıraktığını ifade eden Prof. Mehmet Zaman Saçlıoğlu ise “Nursel Duruel’in öykülerini okuyanlar şiire ne kadar yakın olduğunu çok iyi bilirler. Metinlerin içinde şiir parçaları diyebileceğimiz bölümler vardır. Dili de çok şiirsel bir dildir.” dedi.

Söyleşi sonunda konuklara Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Murat Gizir ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hürriyet Gökdayı tarafından çiçek, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nilgün Çıblak Coşkun ve Karşılaştırmalı Edebiyat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cemal Sakallı tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.