Dolar 45,5450
Euro 53,1360
Altın 6.686,80
BİST 14.420,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Cts 25°C
Paz 21°C
Pts 20°C
Sal 23°C

Yenişehirli çocuklar tiyatro oyunuyla hem eğlendi hem de atık yönetimi öğrendi

Yenişehirli çocuklar tiyatro oyunuyla hem eğlendi hem de atık yönetimi öğrendi
REKLAM ALANI
15.12.2023 19:18
317

Yenişehir Belediyesinin ilçedeki okullarda verdiği geri dönüşüm ve sıfır atık eğitimlerini alan çocuklar atık malzemelerden ürettikleri eserleri “Minik Ellerin Geri Dönüşüm Sergisi”nde sergiledi.

Yenişehir Şehir Tiyatrosu da “Masal Gezginleri Çevreci Kahramanlarını Arıyor-3” adlı interaktif tiyatro oyununu çocuklar için sahneledi. Yenişehirli çocuklar tiyatro oyunuyla hem doğru atık yönetiminin önemini öğrendi hem de doyasıya eğlendi.

Geleceğin daha çevreci ve bilinçli bireylerini yetiştirmek için çalışmalarına devam eden Mersin Yenişehir Belediyesi, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri ile kentteki okullarda sıfır atık ve geri dönüşüm eğitimleri veriyor. Eğitim alan çocuklar  “Minik Ellerin Geri Dönüşüm Sergisi”nde buluştu, atıklardan oluşturdukları ürünleri Yenişehirliler için sergiledi.

ARA REKLAM ALANI

Çocukların yaratıcı fikirleriyle atıkları sanatla geri dönüştürmesi takdir topladı. Yenişehir Belediyesi, sergide bir araya gelen çocuklar için eğlenceli ve eğitici tiyatro oyunu da sahneledi. Yenişehir Şehir Tiyatrosu, “Masal Gezginleri Çevreci Kahramanlarını Arıyor-3” oyununu da minik çevrecilerle buluşturdu. 5 -10 yaş grubu çocuklara yönelik tiyatro oyununda Can ile Cem adlı iki oyun kahramanı evsel atıkların nasıl ayrıştırılması gerektiğini ve doğru atık yönetiminin önemini anlattı. Atıkların ayrıştırılması ile doğanın korunacağı mesajı verilen interaktif oyunda minik tiyatro izleyicileri de oyuna dahil oldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.